"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 18 septembrie 2012

Un duș rece... Era oare necesar? ISO - Geografii 6-2 (3-2)

Seria de rezultate pozitive ale geografilor nu a mai continuat luni, 17 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1. Deși am întâlnit un adversar teoretic mai accesibil, ISO, pe care-l învinsesem sezonul trecut cu 5-0 (tur) și 6-3 (retur), s-a dovedit iarăși că ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Geografii au jucat în aceeași formulă cu cea de săptămâna trecută, plus Cristi Boțan: Paul Șofron - Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Iulian Doroftei, Florin Oltean, Adrian Șelever, Răzvan Bătinaș, Cristian Boțan.
Am intrat cam cu nasul pe sus pe teren, văzând și aspectul supraponderal al unora dintre adversari, și am luat gol la prima fază, atacantul lor (cel mai bun de pe teren) reluând cu capul în poartă după un aut. Geografii au reușit egalarea prin Cristi Boțan, la singura fază, care i-a ”ieșit” în tot meciul, după ce și-a depășit adversarul direct și a șutat la colțul lung. Tot adversarii au preluat surprinzător conducerea, pe contraatac, Horea Meleg reluând în propria poartă în încercarea de a respinge. Am egalat la 2-2 dintr-o fază ciudată, la o centrare de pe dreapta, deviată în propria poartă de un fundaș advers. Egal și la autogoluri! În fine, atacantul lor a mai reușit o fază de generic, depășindu-l pe Iulian Doroftei și șutând precis pentru 3-2. În prelungirile reprizei, am beneficiat de un penalty, la un henț în careu al unui fundaș, dar portarul advers a respins șutul lui Cristi Boțan.
Practic din acest moment, portarul lor a apărat totul, și din cauză că l-am luat la țintă, în vreme ce adversarii au zburdat liniștiți pe teren, marcând gol după gol, plus două bare și alte ratări. Defensiva noastră fiind vraiște, mijlocul inexistent iar atacul ineficient, la scorul de 5-2 și cu 10 minute rămase de joc, Paul Șofron a ieșit pe teren, iar Adi Șelever a intrat în poartă. Jocul nostru a căpătat parcă un plus de consistență, dar tot n-am marcat, în schimb am mai primit un gol pe un contraatac al celor de la ISO.
Ca de obicei, Geografii capotează lamentabil în fața echipelor mai mici, care se apără supranumeric. Nu am reușit să înscriem suficiente goluri, ne-am demoralizat prea ușor și am pierdut fără drept de apel. Așa cum meciul acesta nu a semănat cu cele de dinainte, sperăm ca nici următoarele să nu semene cu acesta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu