"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Același scor, doar că în favoarea noastră: Phoenix Old - Geografii 2-6 (1-4)

Joi, 27 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au repurtat o victorie frumoasă, exact cu același scor cu care pierduseră săptămâna trecută cu cei de la ISO, luându-și așadar revanșa față de ei înșiși. Totuși, circumstanțele au fost diferite, superioritatea echipei noastre fiind evidentă de la bun început. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Eusebio Man, Iulian Doroftei, Marin Ilieș, Răzvan Bătinaș, Adrian Șelever.
Geografii au dominat toată partida, atacând permanent poarta adversă. Totuși, primul gol a venit dintr-o degajare a lui Paul Șofron spre Adi Șelever, care a reluat cu capul în plasă, profitând de ieșirea inoportuntă a portarului advers. Phoenix Old a egalat dintr-o fază fixă - ”specialitatea casei” la ei, un aut de margine și o reluare cu capul a vârfului lor de atac. Geografii nu s-au lăsat intimidați și au rezolvat meciul în câteva minute când au marcat, pe rând, Mădălin Petcu, Răzvan Bătinaș și Marin Ilieș. La scorul de 4-1 a venit portarul titular al adversarilor, că altfel scorul lua proporții.
Nici în repriza a doua lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Lipsiți de forță ofensivă, cei de la Phoenix Old au încercat în zadar să-și lanseze vârfurile cu mingi lungi, anihilate de defensiva noastră. Portarul lor a reușit să scoată numeroase mingi, dar a mai primit totuși două ”boabe”, de la Sebi Man și Adi Șelever (acesta fiind în fapt un autogol, întrucât mingea a lovit bara, a revenit în portar și așa a intrat în poartă). Adversarii au înscris și ei pe final, prin același vârf de atac, cu un șut norocos deviat de Raularian Rusu.
Comparativ cu meciul precedent, Geografii au arătat o altă ”față”, jucând concentrați tot meciul, deși adversarii au fost modești. Și organizarea a fost mult mai bună, dar este firesc ca atunci când jocul curge în favoarea ta, accentul să cadă pe combinații și nu pe rezolvări individuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu