"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 6 septembrie 2012

Debut cu dreptul: Geografii - BIANCONERII 5-3 (2-2)

Prima partidă a geografilor din acest sezon s-a disputat joi, 6 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, pe o vreme ideală pentru fotbal, în compania unei echipe nou-înscrise, BIANCONERII, care a lăsat o impresie destul de bună. Geografii s-au prezentat cu: Paul Șofron - Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Răzvan Bătinaș, Cătălin Palfi, Marin Ilieș, Ionuț Moldovan ”Pitbull” și Adrian Șelever. S-a jucat, ca și în sezonul precedent, 6+1, deși există un regulament nou, care prevede teoretic 5+1 și doar la înțelegerea echipelor un eventual 6+1. De data aceasta adversarii au fost de la început de acord să jucăm șapte contra șapte (noi cu o rezervă, ei cu niciuna).
Meciul a început bine pentru geografi, care au deschis scorul prin Marin Ilieș, cu un șut puternic. Adversarii au dat o replică destul de solidă și, după câteva intervenții ale lui Paul Șofron, au reușit în cele din urmă egalarea, pe un contraatac. Geografii au preluat iar conducerea prin Adrian Șelever, dar s-au văzut egalați înainte de pauză tot pe un contraatac.
În repriza a doua am reușit să ne desprindem decisiv la 5-2, prin golurile marcate de Iulian Doroftei, Marin Ilieș și Răzvan Bătinaș, și am mai fi putut înscrie cu mai multă atenție și altruism. Am consemnat și două bare, la șuturile lui Cătălin Palfi. BIANCONERII au mai slăbit ritmul în a doua parte, le-a lipsit și un portar (au făcut cu schimbul în poartă) și s-au descurajat încetul cu încetul. Ei au mai înscris un gol, chiar pe finalul meciului, când acesta era practic jucat.
Geografii s-au dovedit mai puternici decât adversarii, mai ”legați”, și în acest sens contribuțiile lui Marin Ilieș și Cătălin Palfi, la mijlocul terenului, au fost decisive. Altfel, toată echipa a evoluat bine, cu un plus (ca de obicei) pentru Paul Șofron, care a scos o mulțime de șuturi ale bianconerilor.
A fost o victorie de moral, un debut cu dreptul în fața unei echipe care va pune probleme altor adversari. Sperăm ca Geografii să aibă o serie pozitivă în această toamnă.

Un comentariu: