"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 29 aprilie 2012

Rezultat, totuși, final: Geografii - Magor SA 2-1 (1-0)

Miercuri, 25 aprilie, de la ora 18, după o ploaie abundentă și pe un teren (CMC 1) îmbibat cu apă și, pe alocuri, cu bălți, Geografii au jucat cu echipa de pe locul 3, Magor SA, obținând o victorie de prestigiu, în ciuda faptului că, din motive obiective (medicale), jocul s-a încheiat mai repede. S-au prezentat următorii: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Vlad Marica, Mihai Marica, Mihai Petruț și Cătălin Palfi.
După cum a început jocul, cu adversarii atacând în valuri și dominând de o manieră categorică, credeam că va fi doar o chestiune de timp până când aceștia vor deschide scorul. Defensiva geografilor, într-o formulă inedită, cu Horea Meleg retras fundaș, a făcut însă față cu brio, iar portarul Paul Șofron a apărat foarte bine, astfel că cei de la Magor s-au descurajat încetul cu încetul, văzând că nu e chip să înscrie. Mai mult, pe contraatac, Geografii, cu Mihai Petruț în vervă și Cătălin Palfi în postură de finalizator, au deschis scorul cu un șut din afara careului. Din păcate, Vlad Marica s-a accidentat pe finalul primei reprize și am rămas în șapte (fără rezerve).
Repriza a doua a avut o desfășurare similară. Adversarii au continuat să atace și în cele din urmă au reușit să egaleze la o fază în care mingea a trecut ca prin minune de blocajul defensivei noastre, ajungând în careu, de unde atacantul lor a înscris. Geografii au dat replica pe un contraatac finalizat de același Cătălin Palfi, cu un șut la colțul lung.
Din nefericire, cu 10 minute înainte de sfârșitul partidei, un jucător al echipei adverse s-a accidentat grav, la mână, alunecând lângă gard în momentul în care se pregătea să execute o aruncare de la margine. Colegii de echipă nu au mai dorit să continue meciul, însoțindu-l la spital cu mașinile proprii (deși inițial a fost chemată ambulanța). Între timp am aflat că băiatul are mâna în ghips și-i dorim însănătoșire grabnică!
Dincolo de acest eveniment trist, Geografii au arătat din nou că, atunci când joacă cu echipe de top, mobilizarea este diferită și rezultatele sunt pozitive. Nu știm ce s-ar fi întâmplat dacă meciul ar mai fi continuat 10 minute, dar pentru noi este o victorie de moral, care ne dă încredere și pentru partidele viitoare. Și ar mai trebui spus că, odată cu acest rezultat, Geografii sunt singura echipă care a învins toate cele trei ocupante ale podiumului diviziei F.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu