"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 23 aprilie 2012

În aceeaşi logică a rezultatelor contradictorii: Campiones - Geografii 7-3 (3-2)

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, jucam şi câştigam de o manieră categorică cu Campiones, 11-3. Duminică, 22 aprilie, de la ora 18, pe terenul CMC 2, am jucat partida din retur, dar adversarii n-au mai fost aceeaşi echipă decât cu numele, căci componenţii au fost alţii. Geografii au evoluat cu: Paul Şofron - Raularian Rusu, Silviu Fonogea, Sabin Nicula, Horea Ionuţ Meleg, Răzvan Bătinaş, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi şi Vasile Darvai. Trebuie menţionat însă că Silviu Fonogea a jucat doar în prima repriză, Răzvan Bătinaş de la jumătatea primei reprize până spre finalul meciului, iar o parte din jucători s-au prezentat cu diverse probleme medicale. La final, Paul Şofron a ieşit pe teren, lăsându-i locul în poartă lui Horea Meleg pentru câteva minute, suficient ca să mai luăm un gol.
Toate acestea, desigur, nu sunt o scuză pentru meciul slab făcut de geografi în faţa unei echipe accesibile. Geografii au deschis scorul prin Ovidiu Mateuţ, care a reluat o minge trimisă pe jos, din corner, de Cătălin Palfi. Adversarii au revenit însă foarte repede în joc şi au înscris de două ori din faze fixe, cu fundaşul dreapta inserat în careu, la colţul lung. Până la pauză meciul a fost destul de disputat, cu destule faze de poartă. Campiones au mai înscris odată, din careu, iar Geografii au redus din handicap prin Răzvan Bătinaş, de lângă bară.
În a doua repriză, prin plecarea lui Silviu Fonogea, defensiva noastră a fost şi mai permeabilă, şi am mai încasat patru goluri, majoritatea pe contraatacuri generate de greşeli din poziţie de ultim sau penultim apărător. Nu e mai puţin adevărat că adversarii au avut şi noroc, pentru că le-a intrat aproape tot, în condiţiile în care portarul nostru, Paul Şofron, a prins o zi mai slabă. Pe de altă parte, nici atacul n-a funcţionat, geografii ajungând rareori în situaţie de finalizare. Golul al treilea, înscris la scorul de 4-2 (când încă mai erau speranţe), a venit din degajarea lui Paul Şofron, reluată în poartă, din apropiere, tot de Răzvan Bătinaş, care a realizat astfel "dubla".
Geografii au jucat destul de haotic, cu puţine combinaţii reuşite. Adversarii s-au apărat vitejeşte şi au dat dovadă de aplomb în atac, unde au dominat prin prezenţa unor atacanţi cu gabarit. În plus, pe contraatac, au fost mai inspiraţi şi nu au lăsat niciodată descoperită apărarea, iar portarul lor a scos tot ce se putea. În condiţiile acestea, victoria celor de la Campiones (dacă rămân cu această denumire) este incontestabilă. Dacă această logică a rezultatelor alternative (victorie-înfrângere) se păstrează, nu ne rămâne decât să ne îmbărbătăm că vom câştiga meciul următor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu