"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 11 aprilie 2012

După una caldă, una rece... şi invers: Geografii - ISO 6-3 (3-1)

Geografii continuă seria rezultatelor contradictorii din ultima vreme cu o victorie obţinută cu multă muncă, marţi, 10 aprilie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, în faţa unui adversar accesibil, ISO. Au evoluat următorii: Andrei Şişoe - Raularian Rusu, Florin Oltean, Mădălin Petcu, Mihai Petruţ, Sabin Nicula, Horea Ionuţ Meleg, Adrian Şelever şi Cătălin Palfi. De menţionat că Mădălin Petcu a ajuns doar spre sfârşitul primei reprize, iar Horea Meleg s-a accidentat în finalul meciului.
Dacă noi am avut rezerve, adversarii, în schimb, au jucat în doar cinci jucători primele minute, suficient pentru ca să ne desprindem la 2-0, prin golurile lui Cătălin Palfi (şut la vinclu) şi Mihai Petruţ (şut din lateral, la colţul scurt). După ce şi cei de la ISO au ajuns la şapte jucători, meciul s-a echilibrat, ba chiar am crezut că s-ar putea întoarce rezultatul, după ce ei au redus din handicap, cu un lob frumos la "păianjen". Totuşi, finalul reprizei ne-a aparţinut şi Adi Şelever a stabilit scorul pauzei cu o lovitură de cap peste portarul advers, ieşit aiurea.
În a doua parte, cei de la ISO au făcut presiune la poarta apărată bine de Andrei Şişoe şi au marcat din nou, cu o doză de noroc, mingea ricoşând din bară în portar şi intrând apoi în poartă. Cu o dârzenie pe care am văzut-o mai rar în alte meciuri, geografii au ripostat şi au reuşit desprinderea prin golurile lui Mădălin Petcu (şut uşor deviat de un fundaş) şi Sabin Nicula (după o acţiune personală). În final, adversarii au mai punctat o dată, tot printr-un autogol, de data aceasta balonul ricoşând în plasă din Sabin Nicula la o aruncare de la margine, iar Geografii au închis tabela prin cel care a şi deschis-o, Cătălin Palfi, cu o execuţie similară, la vinclu, din pasa lui Adi Şelever.
Deşi lotul nu a fost fundamental schimbat faţă de meciul anterior, disputat cu doar două zile în urmă, pe teren a fost parcă o altă echipă, mult mai determinată să câştige. Geografii au jucat curajos, au fost peste adversar aproape tot timpul, şi au meritat victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu