"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 28 octombrie 2011

Trei puncte cu liderul "la zi": Melcii Furioşi - Geografii 1-3 (0-2)

A cincea victorie consecutivă pentru geografi în acest sezon, luând în calcul şi meciul de cupă de luni, s-a consemnat joi, 27 octombrie 2011, de la orele 18 pe terenul CMC 2, realizatorii acestei performanţe fiind următorii: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Răzvan Mocan, Raularian Rusu, Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi, Adrian Şelever şi Rareş Greţa.
Adversarii veneau la rândul lor cu un moral ridicat, fiind pe primul loc în clasament, şi având 58 de goluri marcate în 8 partide (o medie formidabilă de peste 7 goluri/meci). În meciul cu Geografii s-au lovit însă de un portar cu adevărat excepţional - Paul Şofron, care a apărat aproape tot.
De altfel, în prima parte, Melcii au reuşit să străpungă de mai multe ori apărarea noastră, fie individual, fie prin combinaţii, dar, singuri cu Şofron, nu au reuşit să-l învingă. La cealaltă poartă, Geografii au avut la rândul lor mai multe situaţii de a înscrie, prin Rareş Greţa, Adrian Şelever sau Cătălin Palfi. Golurile au venit însă din gheata stângă a lui Ovidiu Mateuţ, care a făcut şi el o partidă deosebită, alături de Horea Meleg, util în toate compartimentele.
După pauză au apărut şi emoţiile, mai ales că adversarii au reuşit să reducă din handicap la o fază la care au scăpat iarăşi singuri cu Şofron. Melcii au continuat să preseze şi, la o minge trimisă spre vârful lor de atac la marginea careului, Şofron s-a întins ca să intervină, dar atacantul advers a "ciupit" mingea şi apoi a forţat contactul. Arbitrul a indicat penalty, fără să se lase intimidat de protestele geografilor. Romi, căpitanul melcilor şi organizatorul campionatului, într-un total spirit de fair-play, a preferat să nu tragă la poartă, lăsând mingea geografilor. În loc de un posibil 2-2, la faza următoare a fost 3-1: Şofron a aruncat precis la Cătălin Palfi, care a preluat în careul advers şi a înscris.
Până la final, ambele echipe ar mai fi putut să înscrie, dar tabela nu s-a mai modificat. Credem că, în pofida faptului că, la faza penalty-ului, un gol egalizator ar fi putut schimba soarta partidei, victoria geografilor este pe deplin meritată. Evoluţia din acest meci ne dă speranţe că echipa poate face faţă oricărui adversar din această divizie şi poate urca în continuare în clasament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu