"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 24 octombrie 2011

Primul succes în Cupă: Geografii - ŢÂNŢARII 3-1 (1-0)

În sezonul precedent, Geografii nu au participat la Cupă, iar în urmă cu două sezoane au avut parte de două înfrângeri în "dubla" cu România Floreşti. De data aceasta însă, am debutat cu dreptul în competiţia eliminatorie, câştigând meciul tur cu ŢÂNŢARII, echipă clasată în prima jumătate a clasamentului în divizia E. Pentru geografi au jucat: Paul Şofron - Raularian Rusu, Tamás Forró, Iulian Doroftei, Robert Szakács, Vasile Darvai, Ovidiu Mateuţ şi Horea Meleg. Cartonaş galben: Ovidiu Mateuţ (pentru henţ intenţionat).
Adversarii au dovedit de la bun început că sunt o echipă bună, în ciuda mediei de vârstă scăzute, şi au atacat poarta apărată cu succes de Paul Şofron, având şi o bară. Geografii nu s-au lăsat intimidaţi şi au ripostat eficient. Un prim şut al lui Robi Szakács a fost scos cu dificultate de portar în corner, dar a doua oară, în urma unei aruncări de la margine, Robi a şutat plasat la colţul lung: 1-0.
În a doua repriză, ŢÂNŢARII au reluat atacurile, dar s-au lovit de o defensivă bine pusă la punct. Mai mult, Geografii s-au desprins la o fază la care mai mulţi jucători au scăpat singuri cu portarul advers. Ovidiu Mateuţ a şutat în portar dar mingea i-a revenit din fericire lui Iulian Doroftei, care a marcat. Adversarii au redus din diferenţă din penalty, obţinut ca urmare a unui henţ comis în careu, fără noimă, de Ovidiu Mateuţ. Scorul final a fost stabilit de o combinaţie Horea Meleg - Ovidiu Mateuţ, în care a intervenit un fundaş advers, înscriind în propria poartă.
Rezultatul este în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren, Geografii ratând şi alte situaţii clare de a înscrie (Vasile Darvai - bară, şi Ovidiu Mateuţ - singur cu portarul). Adversarii nu sunt însă deloc de neglijat şi se anunţă de pe acum un retur dificil! Până atunci însă, joi jucăm cu liderul, Melcii Furioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu