"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 20 octombrie 2011

S-a rupt ghinionul: Geografii - Phoenix Old 4-1 (0-1)

În sfârşit, Geografii au reuşit să învingă pe Phoenix Old, joi, 20 octombrie, de la orele 18, pe terenul CMC 2. Totodată, a fost a treia victorie consecutivă în campionat, obţinută în formula: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Iulian Doroftei, Paul Picovici, Raularian Rusu, Robert Szakács, Vasile Darvai, Ovidiu Mateuţ, Horea Meleg, Cătălin Palfi.
Adversarii s-au aşezat de la bun început în apărare şi au rezistat cu brio în prima parte a meciului, în ciuda asaltului constant al geografilor, care au avut mai multe şuturi puternice pe poartă (Cătălin Palfi şi Iulian Doroftei), parate, dar şi două bare (prin Horea Meleg şi Vasile Darvai). Pe contraatac, dar şi la fazele fixe, Phoenix Old s-a dovedit o echipă periculoasă şi, în urma unei aruncări de la margine, vârful lor de atac a scăpat din marcaj şi a reuşit să deschidă scorul.
Se părea că se va repeta coşmarul întâlnirilor precedente. După pauză însă, geografii s-au mobilizat exemplar şi au egalat relativ repede, prin Cătălin Palfi, la o minge greşită de apărarea adversă, pentru ca în scurt timp să preia conducerea prin golul aceluiaşi Cătălin Palfi, care a speculat o greşeală a portarului advers. Phoenix Old a avut câteva situaţii bune de a reveni în joc, dar Paul Şofron a "închis" poarta. Pe final, profitând şi de spaţiile mai largi lăsate în defensivă, Ovidiu Mateuţ şi Vasile Darvai au marcat din poziţie singuri cu portarul, stabilind scorul final: 4-1.
Victoria a fost mai dificilă decât o arată scorul, adversarii fiind foarte bine organizaţi în apărare şi speculativi în atac, dar este pe deplin meritată şi constituie o revanşă îndelung aşteptată. Geografii au pasat mai bine decât în alte meciuri şi au menţinut o presiune constantă la poarta adversă, care în cele din urmă a dat rezultatele dorite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu