"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 11 februarie 2015

Succes concludent: Geografii - RIO 8-1 (3-1)

Marți, 10 februarie, pe un frig pătrunzător și un teren înghețat pe alocuri (în special pe margini), Geografii au jucat de la ora 20 pe terenul CMC 1 primul derby din acest an cu vecinii de clasament, RIO. Fiind vacanță studențească, Geografii nu au putut conta pe mai mulți oameni de bază, dar chiar și așa au obținut o victorie strălucită, având în teren pe următorii: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Ionuț Oprea, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, Marius Chirilă, Alexandru Solomon, Dan Zaharia.
Partida a început cu Geografii ratând câteva ocazii mari, prin Dan Zaharia, dar RIO a deschis scorul, după o gafă a portarului Paul Șofron (care și-a luat revanșa, ”închizând poarta”). Geografii au rămas la timona partidei, au egalat prin Cosmin Gorga, au preluat conducerea prin Marius Chirilă după o gafă similară a portarului advers și s-au distanțat chiar la ultima fază a primei reprize, când Alexandru Solomon i-a trimis excelent mingea pe contraatac lui Dan Zaharia, iar acesta a punctat după ce a driblat și portarul.
În a doua repriză, Geografii au înscris repede, prin Alexandru Solomon, cu un șut senzațional din unghi (bară-gol) și au profitat mai apoi de demoralizarea și dezorganizarea adversarilor, punctând pe rând prin Cosmin Gorga (deschis de Ionuț Oprea), Dan Zaharia, Marius Chirilă și (din nou) Dan Zaharia.
Cei de la RIO au prins probabil o zi mai slabă, dar și geografilor le-a ieșit aproape totul, în contrast cu meciul anterior cu DAGORA. Cert este că victoria este una de moral și ne dă în continuare speranțe pentru un loc pe podium.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu