"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 27 februarie 2014

Un succes meritat: GRIGO - Geografii 2-6 (1-2)

În urmă cu aproape o săptămână, joi, 20 februarie, de la ora 18, pe terenul CMC 2, Geografii au întâlnit o echipă prietenă, GRIGO, care momentan traversează o perioadă mai puțin fastă. Meciul s-a desfășurat într-un spirit de total fair-play. Geografii, cu un efectiv aproape complet, au dominat partida, având în teren pe următorii: Loránt Kis - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu, Iulian Doroftei, Marius Chirilă, Cosmin Gorga, Adrian Șelever, Cătălin Palfi.
În prima parte, după o perioadă de tatonare, Geografii s-au desprins destul de ușor pe tabela pe marcaj, printr-o execuție la vinclu a lui Cosmin Gorga, respectiv un șut din marginea careului a lui Cătălin Palfi. Același Cătălin Palfi a ratat câteva ocazii, dintre care una foarte mare, din fața porții. Chiar înainte de pauză, cei de la GRIGO au profitat de o eroare în defensiva geografilor și au redus din handicap cu un șut la colțul scurt.
La începutul părții a doua însă, Geografii au revenit în joc și s-au desprins la 3-1 prin același Cosmin Gorga, omul meciului. GRIGO a avut puterea să dea replica, pe un contraatac supranumeric, și să aducă pentru ultima dată scorul la o diferență fragilă de un gol. Emoțiile s-au risipit însă spre final, când adversarii au cedat, pentru geografi punctând Eugen Ciobanu și, în două rânduri, Iulian Doroftei. Au fost și multe alte ratări, în special prin Marius Chirilă, Adrian Șelever și Cătălin Palfi dar, în cele din urmă, scorul exprimă destul de corect realitatea din teren.
Partida a contat și pentru ridicarea moralului echipei noastre, care venea după două înfrângeri și care se află înaintea unor partide decisive pentru accederea în play-off pe o poziție cât mai favorabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu