"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 28 octombrie 2013

O nouă înfrângere la limită: Sporting - Geografii 2-1 (1-1)

Ştiam de dinainte că meciul cu Sporting, programat duminică, 27 octombrie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, va fi unul dificil, mai ales că în primul sezon al participării echipei Geografii, 2009-2010, această echipă încheia detaşat pe primul loc în divizia H de atunci. Au trecut câţiva ani şi, între timp, Geografii au mai echilibrat disputa, dar tot n-au reuşit să obţină măcar un punct, deşi au avut la dispoziţie aproape tot lotul: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Horea Ionuţ Meleg, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi, Adrian Şelever.
În prima repriză jocul a fost destul de echilibrat, cu un plus pentru adversari, care au dominat disputa la centrul terenului, dar în atac s-au apropiat destul de rar în mod periculos de poarta lui Paul Şofron, care a apărat oricum foarte bine, având câteva intervenţii cruciale. În schimb, Geografii au deschis scorul direct din corner, prin Marius Chirilă, şi cu ajutorul portarului advers, şi puteau majora diferenţa prin Cătălin Palfi, Adrian Şelever sau Ovidiu Mateuţ, ineficienţi însă la finalizare. Spre finalul primei părţi, atacurile celor de la Sporting s-au înteţit. La o primă lovitură liberă din apropierea careului, în loc de şut s-a ales pasa la omul liber din careu, dar acesta a trimis în bară. La a doua lovitură liberă executată similar, acelaşi jucător a reuşit să înscrie, la ultima fază a primei reprize.
A doua parte s-a desfăşurat cam în aceleaşi coordonate, adversarii combinând mai mult şi mai eficient, dând mult de furcă defensivei noastre. Până la urmă golul decisiv a venit dintr-o eroare a lui Paul Şofron, care apărase extraordinar până atunci (şi după aceea), el ratând un dribling nejustificat în propriul careu. Geografii au încercat să egaleze, dar aproape că nu au avut ocazii, jocul de pase funcţionând foarte prost de la mijloc în sus, iar mingile aruncate de Paul Şofron spre vârfuri nu au avut niciun rezultat.
Sporting a obţinut o victorie meritată, Geografii trebuie să-şi revină cât mai repede pentru următorul meci cu o echipă nou-înscrisă în campionat, Jamaica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu