"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 23 octombrie 2013

Când Paul Șofron apără tot: Geografii - GRIGO 3-0 (1-0)

După două înfrângeri consecutive, Geografii aveau nevoie ca de aer de puncte și le-au obținut, mai greu decât o arată scorul, duminică, 20 octombrie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, într-o partidă foarte animată cu mai vechii noștri adversari (și prieteni), GRIGO. Au evoluat pentru geografi: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, George Deac, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi și Adrian Șelever. Să notăm și numărul record de suporteri ai echipei noastre prezenți la teren, patru (trei fete și domnul Radu Mureșan), cărora le mulțumim pentru încurajări.
Adevărul este că, la felul în care a început partida, cu echipa adversă foarte determinată să marcheze, mereu prezentă în jumătatea geografilor de teren, șansele de a obține un rezultat pozitiv nu păreau a fi prea mari. Din fericire, geografii au scăpat fără gol primit, apărându-se exact și organizat, și având în Paul Șofron un portar de netrecut. Încetul cu încetul au apărut ocaziile și la poarta cealaltă. Geografii au preluat conducerea printr-un șut extraordinar al lui Marius Chirilă, care a insuflat curaj în tabăra noastră.
În a doua repriză, cei de la GRIGO s-au ”stins” pe parcurs, deși șanse de gol au mai avut destule. Ei au părut complet demoralizați după al doilea gol al geografilor, înscris de Adi Șelever printr-o altă execuție rarisimă, cu călcâiul, de lângă bară, din pasa (din lovitură liberă) aceluiași Marius Chirilă. După o sumedenie de ratări la ambele porți, Cătălin Palfi a închis tabela chiar la ultima fază a meciului, consemnând un scor de forfait.
A fost un meci deosebit de frumos, în care cei de la GRIGO, mai tineri și mai rapizi, în ansamblu, au pierdut în primul rând datorită organizării defensive a geografilor, a evoluției perfecte a portarului Paul Șofron și a execuțiilor de finețe din atac, apărute la momentul psihologic oportun. Geografii par a fi acum pe un val ascendent, care sperăm să continue duminică, în partida cu SPORTING, care se anunță foarte dificilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu