"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 9 aprilie 2013

Ne-am calificat în play-off: Geografii - ALEXUS 3-2 (1-2)

După aproape trei săptămâni de pauză, datorită unei programări eronate a meciului cu Someșul imediat după cel cu CPO și a amânării meciului cu ALEXUS din cauza sărbătorilor pascale catolice și reformate, Geografii au avut de înfruntat pe aceiași ALEXUS într-un meci decisiv pentru calificarea în play-off în ultima etapă a sezonului regulat. Duminică, 7 aprilie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, s-au prezentat pe o vreme închisă următorii: Paul Șofron - Tamás Forró, Horea Ionuț Meleg, Iulian Doroftei, George Deac, Mihai Petruț, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Răzvan Bătinaș. Rezervă/suporter: Raularian Rusu.
Partida a început prost pentru ambele echipe, câte un component de bază accidentându-se grav - de la geografi, Cătălin Palfi, ceea ce a redus substanțial potențialul ofensiv al echipei, iar de la adversari, căpitanul echipei, în urma unui contact cu Paul Șofron. Ei nu au mai reintrat până la final. Cei de la ALEXUS, fără să joace mare lucru, au deschis scorul la prima fază mai serioasă de atac cu un șut din unghi, la vinclu. Geografii au dominat steril, după tipicul obișnuit, și au egalat dintr-o degajare a lui Paul Șofron, mingea fiind deviată cu capul în poartă de Mihai Petruț. La 1-1, Geografii au avut și două bare, prin Mihai Petruț și Iulian Doroftei, dar tot adversarii au înscris, împotriva cursului jocului, la o fază care nu anunța nimic, în care Tamás Forró a luftat de două ori, dând posibilitatea atacantului advers să finalizeze.
După pauză, jocul a continuat în același fel, cu Geografii atacând permanent, dar fără să găsească drumul spre gol. A fost nevoie de o incursiune în atac a portarului Paul Șofron care, cu mingea la picior, după ce a driblat toată defensiva adversă, i-a pasat decisiv lui Ovidiu Mateuț și acesta a egalat. Golul i-a demoralizat un pic pe cei de la ALEXUS, care aproape imediat au greșit flagrant în apărare, dând posibilitatea lui Mihai Petruț să recupereze mingea și să-l servească pe Iulian Doroftei, în poziție ideală, pentru golul care a consfințit o victorie meritată a geografilor.
Până la final, ambele formații au mai avut ocazii de a marca, dar tabela a rămas nemodificată, iar Geografii acced în play-off în ciuda emoțiilor pe care le-am avut până în ultima etapă. Ajunși aici, este esențial să credem mai departe în oportunitatea de a ne juca șansele la promovare, mai ales că am dovedit în fața echipelor contracandidate că suntem cel puțini la fel de buni. Doar ca un singur exemplu, am câștigat ambele întâlniri (tur și retur) cu ocupanta locului 3, ultimul promovabil, BK UNION 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu