"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 26 octombrie 2012

Nu suntem nici de locul 2: Geografii - Inter Junior 1-4 (0-2)

Miercuri, 24 octombrie, de la ora 18, pe terenul CMC 2, Geografii au suferit o nouă înfrângere dureroasă. Dacă săptămâna precedentă am pierdut în fața liderului EBS BLITZ, de data aceasta ne-a învins echipa de pe locul 2, Inter Junior, formație în fața căreia am pierdut și anul trecut de două ori (cu 7-3 și tot 4-1). Este al treilea meci consecutiv fără victorie într-un campionat pe care îl începusem bine. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi, George Deac, Ionuț Moldovan și Adrian Șelever.
Partida nu prea a avut istoric, în contextul în care adversarii au dominat tehnic și tactic partida, cam de la început. E adevărat că au beneficiat și de unele erori de arbitraj, mai cu seamă la primul gol, când o aruncare de margine în favoarea noastră a fost judecată în sens invers de arbitru, iar din acea aruncare în careu, s-a marcat pentru 1-0. Nu mult după aceea, în urma unei recuperări, adversarii și-au majorat avantajul. Până la pauză, Geografii au avut o singură ocazie mai clară, la bara lui Cătălin Palfi.
Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în partea secundă. Geografii au atacat, dar fără prea mari șanse de reușită, în schimb cei de la Inter Junior au profitat pe contraatac de spațiile largi lăsate în defensiva noastră. În plus, au avut și un atacant (de culoare) care a făcut harcea-parcea fundașii noștri de câte ori avea mingea și care a contribuit decisiv la marcarea celor două goluri din a doua repriză. La scorul de 4-0 pentru adversari și după încă două bare (Cătălin Palfi și Iulian Doroftei), geografii au înscris totuși golul de onoare prin același Iulian Doroftei.
Acest gol nu poate fi decât o palidă consolare pentru un meci în care toate compartimentele s-au dovedit deficitare, cu un minus mai accentuat în dreptul compartimentului ofensiv. Iată, în ultimele trei meciuri am înscris doar trei goluri, o medie demnă de ultimele clasate, nu de echipă cu pretenții. Este adevărat că am întâlnit adversari de calibru, poate cele mai bune echipe din divizie, după cum demonstrează clasamentul din momentul de față.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu