"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Liderul şi-a luat revanşa: Geografii - Melcii Furioşi 4-9 (2-6)

Vineri, 10 februarie, de la ora 20, pe terenul CMC 1, Geografii au întâlnit liderul, Melcii Furioşi, într-o partidă cu multe recorduri şi evenimente în premieră. Primul record a fost cel al temperaturii la care s-a desfăşurat partida, - 14 grade Celsius, fapt care a făcut ca echipa noastră să se strângă extrem de greu. Au participat: Marian Georgescu - Mădălin Petcu, Horea Meleg, Iulian Doroftei, Eusebio Man, Paul Şofron, Raularian Rusu.
Al doilea record a fost cel legat de cel mai rapid gol înscris de geografi, mai exact în secunda 21, când Mădălin Petcu a finalizat din unghi după o pasă cu călcâiul a lui Paul Şofron. După acest gol însă, adversarii s-au dezlănţuit şi, profitând de o defensivă neatentă, dar şi cu ceva noroc, au întors repede rezultatul. La 3-1, Paul Şofron a reuşit o incursiune solitară încheiată cu gol, dar până la pauză tot Melcii Furioşi au fost la conducerea partidei, distanţându-se decisiv, punctând aproape la fiecare ocazie. Cele şase goluri primite în prima repriză constituie şi ele un eveniment în premieră în acest sezon; singura dată când am primit mai multe goluri în prima repriză a fost la cea mai drastică înfrângere a noastră, consemnată pe 19 octombrie 2009. Atunci Geografii (fără Şofron în poartă) au pierdut 12-4 cu BDD, iar la pauză era 8-1!
Repriza a doua s-a desfăşurat cam în aceeaşi notă, cu Melcii Furioşi atacând şi marcând. Abia la 8-2, Geografii s-au "trezit" şi, pe fondul unei uşoare relaxări a adversarilor, au jucat mai ofensiv şi au punctat de două ori prin Raularian Rusu (reprofilat vârf de atac) din pasele lui Paul Şofron. A fost prima "dublă" a lui Raularian Rusu în cele 89 de meciuri jucate pentru geografi! Spre sfârşitul partidei, Melcii au avut o revenire de orgoliu şi, după câteva ratări monumentale, au marcat un gol oarecum stupid: o minge degajată de Paul Şofron l-a lovit în faţă pe un adversar şi a ricoşat în poartă.
Melcii Furioşi şi-au luat aşadar revanşa pentru înfrângerea din tur (3-1) în prima partidă jucată de geografi în contul returului, ba mai mult, chiar din ultima etapă, şi asta deoarece adversarii anunţaţi iniţial, FC OCNA MUREŞ, au renunţat să mai joace din cauza gerului.
Printre alte recorduri, să evidenţiem şi faptul că a fost meciul nostru cu cele mai multe goluri din acest sezon, până acum (13), şi că recordul din sezonul precedent, de 14 goluri, s-a consemnat tot într-un meci cu Melcii Furioşi, pe 23 septembrie 2010, când Geografii s-au impus cu 12-2! Coincidenţele nu se opresc aici: recordul absolut de goluri (17) pentru echipa noastră s-a înregistrat pe 5 octombrie 2009, când scorul a fost 12-5 pentru geografi într-un meci cu aceiaşi adversari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu