"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 3 decembrie 2012

Seria pozitivă a luat sfârșit: Geografii - Napoca 4-6 (2-2)

Deși iarna a început din punct de vedere calendaristic, duminică, 2 decembrie, la ora 21, temperatura era pozitivă și terenul CMC 1 umed din cauza unei ploi slabe, dar constante. În loc să jucăm ultima etapă din tur, cu ALEXUS, am întâlnit în primul meci din retur pe Napoca, echipă pe care tocmai o învinsesem cu 7-0 cu mai puțin de o lună în urmă. Cum un astfel de scor, cu o echipă altfel bună, nu poate rămâne nepedepsit, de data aceasta adversarii s-au ”răzbunat” și au câștigat. E drept, Geografii au venit fără câțiva jucători care făcuseră atunci diferența. Cu toate acestea, lotul ne-ar fi permis să învingem și de data aceasta: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Vlad Marian - George Deac, Iulian Doroftei - Raularian Rusu, Cătălin Palfi.
Trei sferturi din partidă, logica a fost următoarea: Geografii înscriu, Napoca egalează. Astfel, în prima parte, Cătălin Palfi a reluat cu capul în poartă dintr-o degajare a lui Paul Șofron, iar adversarii au egalat tot cu capul, după o aruncare de la margine. Iulian Doroftei i-a adus pe geografi în avantaj cu un șut puternic, dar Napoca a egalat înainte de pauză.
Desfășurare aproape identică și în repriza a doua, până la 4-4. Pentru geografi au punctat tot Cătălin Palfi (dintr-o degajare similară a lui Paul Șofron) și Iulian Doroftei (cu capul din careu), iar adversarii au egalat de fiecare dată, cu destul noroc, cu șuturi deviate. Finalul le-a aparținut celor de la Napoca, poate mai bine pregătiți fizic, în condițiile în care s-a jucat fără rezerve. Ei au preluat conducerea cu 5-4 după un contraatac și apoi s-au apărat destul de bine. Au beneficiat și de două penalty-uri, ambele acordate în urma unor lovituri de colț, pentru hențuri (involuntare) în careu, primul ratat (șut în transversală), al doilea transformat, la ultima fază a meciului.
Adversarii au fost în mare formă de șut și, în ciuda paradelor reușite ale lui Paul Șofron, au reușit să marcheze mai multe goluri decât noi. Multe dintre aceste goluri nu le-ar mai ieși a doua oară. Cert este că o serie de patru victorii consecutive ale geografilor (calculând-o și pe cea din cupă) a fost întreruptă și că trebuie să câștigăm următoarele meciuri dacă dorim să intrăm în anul 2013 pe o poziție din apropierea podiumului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu