"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 23 noiembrie 2012

Nervi mulți, fotbal puțin, victorie la limită: Geografii - SOMEȘUL 5-4 (2-2)

Joi, 22 noiembrie, de la ora 21, pe terenul CMC 1, Geografii au întâlnit un adversar tradițional, SOMEȘUL, cu care avem un palmares pozitiv prin prisma rezultatelor, dar unul negativ în alte privințe. Și de data aceasta, nivelul de nervozitate pe teren a fost unul peste limita admisă iar arbitrul, din păcate, a permis jucătorilor adverși (mai în vârstă) să evolueze mai agresiv și inclusiv să-i tachineze verbal pe ai noștri, dar geografii au fost permanent penalizați pentru infracțiuni similare. Au participat: Paul Șofron - Vlad Marian, Eusebio Man, Paul Picovici, Raularian Rusu, Adrian Pop, Ciprian Todor, Iulian Doroftei. Din păcate, SOMEȘUL s-a prezentat în doar șase oameni, așa că s-a jucat 5+1 (cu două rezerve). Cartonașe galbene: Eusebio Man (pentru fault) și Paul Șofron (pentru tragere de timp). Și un jucător advers a primit cartonaș galben pentru executarea unei lovituri libere înainte de fluierul arbitrului.
Geografii s-au aflat mereu la conducerea partidei, dar nu au reușit nicicum să se desprindă, SOMEȘUL egalând mai tot timpul, pe fondul unei defensive prea permeabile a echipei noastre. Iulian Doroftei a înscris de două ori în prima repriză, dar de fiecare dată adversarii au egalat din faze confuze, în ciuda opoziției portarului Paul Șofron.
În partea a doua, Geografii, bine coordonați de Ciprian Todor la mijlocul terenului, au pus mereu presiune pe adversar și au atacat poarta adversă, SOMEȘUL replicând mai ales pe contraatac. Ciprian Todor a marcat în sfârșit din careu pentru 3-2, dar din nou adversarii au egalat, parcă prea ușor. Spre final, Raularian Rusu a prins un șut de la distanță cu care Geografii au preluat conducerea, iar Ciprian Todor a marcat pentru 5-3 după o acțiune colectivă. Cei de la SOMEȘUL au mai înscris odată, în prelungiri, dar era prea târziu pentru a mai schimba rezultatul.
A fost un meci greu, în contextul în care Geografii nu au beneficiat de aportul a mai mulți titulari, dar victoria a fost pe deplin meritată. Echipa adversă, foarte bătăioasă în toate sensurile, a pus unele probleme defensivei noastre, dar a fost inferioară la aproape toate capitolele. Nu e mai puțin adevărat că și jocul geografilor a avut mult de suferit. Bine că s-a terminat cu bine!

Un comentariu: