"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 29 mai 2015

Mai spălăm din rușine: Juventus Cluj - Geografii 5-10 (2-4)

Duminică, 24 mai, de la ora 20, Geografii au avut de jucat restanța cu Juventus Cluj, echipă înscrisă în locul celor de la Albines și care, până acum, a avut doar rezultate foarte slabe. În aceste condiții au reușit și Geografii o victorie, într-o formulă cu mulți jucători noi: Dorin Moldovan - Raularian Rusu, Ionuț Oprea, Răzvan Bătinaș, Cristian Ardelean, Radu Crăciun, Alexandru Solomon. Întrucât adversarii au venit doar șase, s-a jucat 5+1 și am avut chiar și o rezervă!
Meciul a fost la discreția geografilor, care, în formula standard, ar fi putut stabili un nou record de diferență de scor. Cristian Ardelean a deschis scorul iar emoțiile au mai persistat o vreme întrucât arbitrul a acordat penalty pentru Juventus, transformat: 1-1. Geografii s-au desprins apoi prin golurile lui Răzvan Bătinaș și Alexandru Solomon, în vreme ce Juventus a replicat printr-un șut din afara careului. Scorul pauzei a fost stabilit de Alexandru Solomon, aflat într-o formă de zile mari.
În a doua repriză s-a jucat și mai relaxat și golurile au ”curs”, cu precădere în poarta celor de la Juventus. În această a doua jumătate, Alexandru Solomon, Radu Crăciun și Raularian Rusu au reușit fiecare câte o ”dublă”. E adevărat că Raularian Rusu a înscris primul din cele două goluri din penalty și ar fi putut să mai transforme un penalty, dar pe al doilea l-a ratat. Juventus a punctat de trei ori, ultimele două goluri fiind pe final, pe fondul relaxării geografilor.
În ciuda rezultatului pozitiv, echipa continuă deriva spre nicăieri, majoritatea jucătorilor de bază acuzând diverse probleme.

luni, 18 mai 2015

Mai e puțin, mai e un pic până la marele nimic: Geografii - PSG 1-4 (1-1)

Duminică, 17 mai 2015, de la ora 20, Geografii (sau ce a mai rămas din ei) au jucat cu PSG în unul din ultimele meciuri ale lor. Întrucât majoritatea membrilor echipei au acuzat dureri profunde în partea posterioară, pentru geografi au evoluat doar patru jucători din lotul actual, plus încă doi din perioade mai vechi, care n-au avut altceva mai bun de făcut duminică seara, astfel că pe teren au fost următorii: Paul Șofron - Raularian Rusu, Andrei Kökeinyesdi - Dănuț Huciu, Cristian Ardelean - Alexandru Solomon.
Surprinzător a fost mai degrabă faptul că, în ciuda componenței, Geografii chiar au avut o șansă de a obține punct sau puncte cu PSG, echipă care s-a prezentat foarte slab. Prima repriză a fost destul de echilibrată, cu ocazii la ambele porți, dar Geografii au controlat mai mult partida, PSG replicând mai mult pe contraatac. Nivelul a fost unul foarte scăzut. După o ocazie imensă a lui Raularian Rusu, Andrei Kökeinyesdi a deschis scorul, cu un șut perfect de la distanță. Arbitrul întâlnirii, cules probabil de pe stradă, a ținut însă să aibă și el un aport personal la desfășurarea partidei și a arbitrat anapoda, defavorizând pe rând cele două echipe și ținând ca orbu' de bâtă la toate deciziile, chiar și atunci când jucătorii din ambele echipe ajungeau la o concluzie diferită de a lui. Așa s-a întâmplat și în finalul primei reprize, când Dănuț Huciu a scăpat mingea în aut de margine și le-a dat mingea adversarilor ca să execute aruncarea de la margine, ceea ce ei se și pregăteau să facă; dar cum arbitrul, care n-a văzut că mingea ieșise, a zis ”continuă”, jucătorul de la PSG s-a conformat și s-a făcut 1-1.
Repriza a doua poate fi considerată drept cea mai slabă repriză făcută vreodată de geografi. Sportul practicat de ambele echipe poate fi cu greu catalogat drept fotbal, fiind mai aproape de bambilici. În afară de a da cu stângu-n-dreptu' și de a șuta din toate pozițiile pe lângă sau pe deasupra porții sau (varianta cea mai de succes) în adversar, cei de pe teren nu s-au remarcat prin mai nimic. PSG, echipa cu bulan mai mare, a reușit să înscrie după o fază ceva mai legată. La 2-1 Paul Șofron a ieșit pe teren, lăsându-i locul în poartă lui Raularian Rusu, cu consecința că Geografii au mai încasat două boabe până la final, fără a reuși ceva notabil în ofensivă, întrucât adversarii s-au aglomerat corespunzător în fața careului propriu.
Geografii se îndreaptă cu pași mari spre finalul ultimului sezon din istoria acestei echipe. Obiectivul pentru meciurile următoare rămâne acela de a ne prezenta, ca să ducem totuși până la capăt această istovitoare ediție de campionat.

duminică, 17 mai 2015

Ieșire onorabilă din cupă: Sampdoria - Geografii 4-3 (3-1)

Returul din optimile cupei a avut loc luni, 11 mai, de la ora 20, pe terenul CMC 2. Cum în tur Sampdoria a câștigat cu 4-0 și a demonstrat că diferența de trei divizii nu este întâmplătoare, partida a avut mai degrabă un caracter amical. Pentru geografi s-au prezentat: Paul Șofron - Raularian Rusu, Ionuț Oprea - George Deac, Cosmin Gorga, Andrei Kökeinyesdi - Alexandru Solomon.
Sampdoria a început în forță și a marcat două goluri în primele minute, când Geografii încă nu știau pe unde trebuie să stea pe teren. La 2-0 meciul s-a mai echilibrat și ambele echipe au avut ocazii de gol. S-a mai înscris însă abia pe finalul primei reprize. Sampdoria a făcut 3-0 apoi Geografii au redus în sfârșit din handicap prin Alexandru Solomon.
În repriza a doua, Geografii au făcut cu bine față atacurilor, Paul Șofron având o prestație foarte bună în poartă. Mai mult, Cosmin Gorga a punctat cu un șut la colțul lung iar Andrei Kökeinyesdi a egalat în ultimul minut, astfel că Geografii au fost foarte aproape de un rezultat notabil. Din păcate, Sampdoria și-a adjudecat victoria cu un gol înscris după un corner, la ultima fază, în prelungiri.
Oricum, nu mai conta din perspectiva calificării. Geografii au avut o prestație onorabilă în cupă în acest sezon, ajungând în premieră în optimile de finală ale acestei competiții. Cum echipa este în curs de desființare, probabil că aceasta va rămâne și performanța maximă în Cupa ”Fair-Play”.

miercuri, 6 mai 2015

Dane, fă-te bine! Geografii - DIMA 15 8-1 (6-1)

Meci cu ghinion, marți, 5 mai, de la ora 20, pe terenul CMC 1. Cel mai bun jucător al geografilor și golgeterul echipei din acest sezon, Dan Zaharia, s-a accidentat grav în minutul 6 al reprizei a doua, suferind o fractură de tibie, după ce un adversar a intervenit nefericit cu o ”contră” la unul din șuturile sale năpraznice. Scorul era 8-1, oare ce mai conta? Acum suntem cu toții îngrijorați de soarta colegului nostru, care urmează să fie operat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Județean Cluj. Meciul s-a întrerupt în acel moment și nu s-a mai reluat, fiind nevoie de un interval destul de mare de timp ca să ajungă Ambulanța, ca medicii să se lămurească, să aducă targa și așa mai departe. Deși cei de la DIMA 15 și-au anunțat inițial intenția de a continua meciul, până la urmă au renunțat, și au fost de acord ca partida să se încheie cu acest rezultat. Eugen Ciobanu și Cosmin Gorga l-au însoțit pe Dan la spital, alături de prietena lui, prezentă și ea la acest meci cu final nefericit.
Pentru conformitate, să prezentăm și câteva detalii despre meci. Geografii au evoluat cu: Eugen Ciobanu - Mădălin Petcu, Andrei Kökeinyesdi, Raularian Rusu, Flaviu Cătinean, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg, Dan Zaharia. Alexandru Solomon și Claudiu Miria au fost rezerve și n-au apucat să joace. Scorul a fost deschis de adversari, după ce un atacant a scăpat singur cu portarul Eugen Ciobanu. Geografii au dominat însă clar jocul și, după câteva ocazii imense, Dan Zaharia a egalat după o acțiune individuală. Tot el a marcat pentru 2-1 după o pasă lungă de la Eugen Ciobanu. Apoi, până la pauză, s-a înscris gol după gol; și-au trecut numele pe lista marcatorilor Andrei Kökeinyesdi, Horea Ionuț Meleg și Eugen Ciobanu (din penalty) iar Dan Zaharia a înscris al treilea gol al său. După pauză s-a continuat în același ritm, de aproape un gol pe minut, la finalizare aflându-se Cosmin Gorga și Dan Zaharia - al patrulea gol, cu puțin timp înainte de accidentare.
Toate acestea parcă nici nu mai contează, îi dorim coechipierului și prietenului nostru multă sănătate și să se facă bine cât mai repede!