"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 18 februarie 2015

Cu emoții: FC LUPTII - Geografii 4-7 (2-2)

Pe terenul CMC 1, la o temperatură cu multe grade sub zero, marți, 17 februarie, de la ora 21, Geografii au jucat cu FC LUPTII, echipă clasată pe locul 5 înaintea acestui confruntări. Pentru geografi s-au prezentat: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Cătălin Palfi, Marius Chirilă, Cosmin Gorga, Dan Zaharia.
Meciul a început foarte bine, cu un gol al lui Cosmin Gorga din pasa lui Dan Zaharia, chiar în primul minut. A urmat însă o serie de ratări incredibile la poarta adversă, prin Dan Zaharia, Cătălin Palfi, Marius Chirilă și Cosmin Gorga, mingea lovind de mai multe ori bara (inclusiv din situații de unu la unu cu portarul și chiar cu poarta goală). Așa cum se mai întâmplă în astfel de situații, FC LUPTII au egalat pe contraatac și, profitând de buimăceala din tabăra geografilor, au preluat conducerea. Înainte de pauză, Eugen Ciobanu, urcat în atac, a egalat, reluând cu latul, din careu, mingea trimisă din aut de Cosmin Gorga.
În a doua repriză, scenariul s-a repetat până la un punct. Geografii au ratat incredibil, iar FC LUPTII au punctat pe contraatac. Ghinionul s-a spart la o fază la care Cosmin Gorga a dorit să centreze, dar portarul a intervenit greșit, introducând balonul în propria poartă: 3-3. Imediat s-a făcut 4-3 pentru geografi, după un un-doi Cosmin Gorga - Dan Zaharia, finalizat de acesta din urmă. Scorul a luat apoi proporții. Portarul advers a degajat greșit în Eugen Ciobanu, de unde mingea a ricoșat în poartă, Cosmin Gorga a finalizat o acțiune colectivă de atac, iar un fundaș advers și-a dat autogol după o centrare. Deși Geografii au ratat situații foarte clare de gol, au reușit să puncteze după unele faze hilare, foarte improbabile! FC LUPTII au mai înscris și ei odată pe contraatac, astfel că scorul final a fost 7-4.
Victoria a fost pe deplin meritată dar, în ciuda celor șapte goluri, problema geografilor pare să fie finalizarea!

miercuri, 11 februarie 2015

Succes concludent: Geografii - RIO 8-1 (3-1)

Marți, 10 februarie, pe un frig pătrunzător și un teren înghețat pe alocuri (în special pe margini), Geografii au jucat de la ora 20 pe terenul CMC 1 primul derby din acest an cu vecinii de clasament, RIO. Fiind vacanță studențească, Geografii nu au putut conta pe mai mulți oameni de bază, dar chiar și așa au obținut o victorie strălucită, având în teren pe următorii: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Ionuț Oprea, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, Marius Chirilă, Alexandru Solomon, Dan Zaharia.
Partida a început cu Geografii ratând câteva ocazii mari, prin Dan Zaharia, dar RIO a deschis scorul, după o gafă a portarului Paul Șofron (care și-a luat revanșa, ”închizând poarta”). Geografii au rămas la timona partidei, au egalat prin Cosmin Gorga, au preluat conducerea prin Marius Chirilă după o gafă similară a portarului advers și s-au distanțat chiar la ultima fază a primei reprize, când Alexandru Solomon i-a trimis excelent mingea pe contraatac lui Dan Zaharia, iar acesta a punctat după ce a driblat și portarul.
În a doua repriză, Geografii au înscris repede, prin Alexandru Solomon, cu un șut senzațional din unghi (bară-gol) și au profitat mai apoi de demoralizarea și dezorganizarea adversarilor, punctând pe rând prin Cosmin Gorga (deschis de Ionuț Oprea), Dan Zaharia, Marius Chirilă și (din nou) Dan Zaharia.
Cei de la RIO au prins probabil o zi mai slabă, dar și geografilor le-a ieșit aproape totul, în contrast cu meciul anterior cu DAGORA. Cert este că victoria este una de moral și ne dă în continuare speranțe pentru un loc pe podium.

miercuri, 4 februarie 2015

Meciul cu PSG nu s-a mai jucat

Azi, miercuri, 4 februarie, ar fi trebuit să jucăm cu PSG. Am fost însă anunțați că această echipă s-a retras din campionat, așa că meciul nu a mai avut loc. Este posibil, ca de obicei, ca o altă echipă să se înscrie în locul defunctei PSG și să jucăm altă dată.

duminică, 1 februarie 2015

Ultima clasată, cel mai periculos adversar: Geografii - DAGORA 2-3 (1-1)

Seria de paradoxuri din acest an competițional a continuat miercuri, 28 ianuarie, de la ora 20, pe terenul CMC 1, acolo unde Geografii au pierdut iarăși cu o echipă clasată pe ultimul loc, de data aceasta DAGORA. De fapt, se pare că echipele de pe ultimul loc așteaptă cu nerăbdare meciul cu Geografii ca să scape de ”lanterna roșie”, și astfel Geografii pierd de mai multe ori de cât se cuvine cu ”echipa de pe ultimul loc”, care este mereu alta.
Artizanii acestei ”performanțe” au fost: Paul Șofron - Cosmin Gorga, Andrei Kökeinyesdi, George Deac, Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Cătălin Palfi și Dan Zaharia. Aproape toți au jucat sub nivelul lor obișnuit iar jocul colectiv a fost dezastruos. Cartonaș galben: George Deac.
Cei de la DAGORA au stat bine în apărare și au avut un portar într-o zi de excepție (probabil a făcut meciul vieții). Geografii au atacat fără orizont și au avut relativ puține ocazii în prima repriză, când doar Horea Ionuț Meleg și George Deac ar fi putut marca. Adverarii au deschis însă scorul cu un șut norocos în bara laterală, de unde mingea a ricoșat în Paul Șofron și a intrat în poartă. Geografii au egalat prin Dan Zaharia, care a executat cu măiestrie o lovitură liberă.
S-ar fi putut crede că, în sfârșit, în a doua repriză, Geografii vor reuși să preia conducerea, dar tot cei de la DAGORA au marcat, pe contraatac. A urmat o nouă serie de atacuri la poarta adversă, dar mingea n-a vrut să intre în poartă. Până la urmă, egalarea a venit tot dintr-o lovitură liberă, executată de același Dan Zaharia, în (aproape) același fel. Finalul a aparținut geografilor, care au forțat golul victoriei dar au sfârșit prin a primi gol pe un nou contraatac, finalizat cu un șut din afara careului, deviat în mod nefericit de Andrei Kökeinyesdi în proprie poartă. Cele mai mari ocazii s-au ratat pe final, când portarul de la DAGORA realmente a făcut minuni, scoțând mingile trimise spre poartă de Dan Zaharia sau Cosmin Gorga.
Nimic de zis în plus, așteptăm meciul următor...