"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 1 iulie 2015

Revanșă pentru scorul de săptămâna trecută: Athletics Boys - Geografii 1-7 (0-5)

Pe o vreme ploioasă, marți, 30 iunie 2015, Geografii au jucat probabil penultimul meci din această ediție de campionat și din istoria echipei de la ora 19, pe terenul CMC 2, împotriva Athletics Boys, echipă nou-înscrisă în locul celor de la Nableții. Geografii au evoluat tot meciul în formula: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Raularian Rusu - Claudiu Miria, Cosmin Gorga, Sabin Nicula - Alexandru Solomon.
Adversarii s-au dovedit foarte slabi, fotbalistic vorbind, dar foarte ”răi” și puși pe harță, ceea ce a deranjat puțin. În cele din urmă, în repriza a doua, cel mai arțăgos și mai nesimțit a primit cartonașul roșu după o lovitură intenționată la Alexandru Solomon, dar egalitatea numerică s-a păstrat întrucât atacantul nostru nu a putut continua jocul; a mai intrat pe final, câteva minute.
Oricum, meciul se jucase încă din prima repriză. Chiar Alexandru Solomon a deschis scorul, din pasa lui Cosmin Gorga, iar Sabin Nicula a făcut 2-0 tot din fața porții, servit perfect de Claudiu Miria. Până la pauză au mai înscris Claudiu Miria, Eugen Ciobanu (cu ajutorul neprețuit al unui fundaș advers, care practic și-a băgat mingea în poartă) și din nou Alexandru Solomon, din pasa lui Raularian Rusu. Și Athletics Boys au avut câteva ocazii, dar s-a opus fie Paul Șofron, fie Eugen Ciobanu, care a scos literalmente de pe linia porții o minge.
În partea a doua Geografii nu au mai forțat, iar Athletics Boys au redus din handicap cu un șut de la distanță, deviat. Cosmin Gorga a reușit o ”dublă” cu care a stabilit scorul final într-un joc care ar fi trebuit să fie mult mai liniștit. Pe final, Geografii au atacat cu toate liniile dar nu au mai reușit să înscrie, deși au fost destule ocazii.
Săptămâna viitoare se va desfășura probabil ultimul meci din acest sezon, restanța cu Dagora, respectiv cu ANAF, echipa înscrisă în locul celor de la Dagora, retrași și ei din campionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu