"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 12 iulie 2015

Penultimul joc: Phoenix Old - Geografii 6-0 (2-0)

Partida dintre Geografii și Phoenix Old ar fi trebuit să se dispute marți, 9 iunie, de la ora 19, dar în ziua respectivă Geografii au fost anunțați că Phoenix Old nu se prezintă și chiar se retrag din campionat. Vreme de o lună am așteptat ca rezultatul consemnat să fie 3-0 pentru Geografii când, surpriză, am fost anunțați că Phoenix Old au revenit în campionat (pe când acesta în mod normal trebuia să se termine) și că avem de jucat restanța cu ei, ceea ce s-a și întâmplat miercuri, 8 iulie, de la ora 19.30, pe terenul CMC 1. Doar că de data aceasta Geografii au avut mari dificultăți în a strânge echipa, majoritatea jucătorilor fiind deja în vacanță sau având alte treburi. Astfel, s-au prezentat următorii: Paul Șofron - Raularian Rusu, Roland Kovács - Daniel Ciocârla, Cosmin Gorga, Sabin Nicula - Daniel Șanta.
Geografii au atacat destul de haotic iar cei de la Phoenix Old au făcut ce știu ei cel mai bine - s-au apărat conștiincios. Pe contraatac au avut câteva ocazii iar la o fază care nu anunța mare lucru, au deschis scorul, cu un șut deviat. Până la pauză s-a făcut 2-0, pe un contraatac supranumeric. Geografii au avut numeroase șanse, ratate în special de Daniel Șanta (inclusiv o bară), dar și de Cosmin Gorga, Sabin Nicula sau Roland Kovacs.
În a doua repriză, Paul Șofron a intrat pe teren iar Roland Kovacs a intrat în poartă, într-o încercare de a remonta. Din nefericire, deși Roli a apărat destul de bine, Geografii n-au reușit aproape nimic în atac, decât alte ratări monumentale, iar Phoenix Old a mai înscris de câteva ori pe contraatac, încheind practic jocul. În final, în poartă a intrat și Raularian Rusu, scorul ajungând la un neverosimil 6-0 pentru Phoenix Old, poate singura echipă de pe ultimele locuri care nu ne învinsese în acest campionat.
La meci a asistat și Dan Zaharia care, probabil, chiar și în cârje, ar fi evoluat mai bine decât unii dintre geografi. Un alt factor care a influențat desfășurarea partidei a fost căldura sufocantă, cei de la Phoenix Old știind mai bine să-și dozeze energia.
Marți, 14 iulie, de ziua națională a Franței, de la ora 20, Geografii vor disputa ultimul lor meci din această stagiune și din istoria echipei, cu ANAF, echipă înscrisă pe final în locul echipei Dagora. O victorie ar duce Geografii pe locul 5 în sezonul 2014-2015. După meci vom sărbători acești șase ani frumoși, cu toți cei care vor dori să fie prezenți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu