"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 6 mai 2015

Dane, fă-te bine! Geografii - DIMA 15 8-1 (6-1)

Meci cu ghinion, marți, 5 mai, de la ora 20, pe terenul CMC 1. Cel mai bun jucător al geografilor și golgeterul echipei din acest sezon, Dan Zaharia, s-a accidentat grav în minutul 6 al reprizei a doua, suferind o fractură de tibie, după ce un adversar a intervenit nefericit cu o ”contră” la unul din șuturile sale năpraznice. Scorul era 8-1, oare ce mai conta? Acum suntem cu toții îngrijorați de soarta colegului nostru, care urmează să fie operat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Județean Cluj. Meciul s-a întrerupt în acel moment și nu s-a mai reluat, fiind nevoie de un interval destul de mare de timp ca să ajungă Ambulanța, ca medicii să se lămurească, să aducă targa și așa mai departe. Deși cei de la DIMA 15 și-au anunțat inițial intenția de a continua meciul, până la urmă au renunțat, și au fost de acord ca partida să se încheie cu acest rezultat. Eugen Ciobanu și Cosmin Gorga l-au însoțit pe Dan la spital, alături de prietena lui, prezentă și ea la acest meci cu final nefericit.
Pentru conformitate, să prezentăm și câteva detalii despre meci. Geografii au evoluat cu: Eugen Ciobanu - Mădălin Petcu, Andrei Kökeinyesdi, Raularian Rusu, Flaviu Cătinean, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg, Dan Zaharia. Alexandru Solomon și Claudiu Miria au fost rezerve și n-au apucat să joace. Scorul a fost deschis de adversari, după ce un atacant a scăpat singur cu portarul Eugen Ciobanu. Geografii au dominat însă clar jocul și, după câteva ocazii imense, Dan Zaharia a egalat după o acțiune individuală. Tot el a marcat pentru 2-1 după o pasă lungă de la Eugen Ciobanu. Apoi, până la pauză, s-a înscris gol după gol; și-au trecut numele pe lista marcatorilor Andrei Kökeinyesdi, Horea Ionuț Meleg și Eugen Ciobanu (din penalty) iar Dan Zaharia a înscris al treilea gol al său. După pauză s-a continuat în același ritm, de aproape un gol pe minut, la finalizare aflându-se Cosmin Gorga și Dan Zaharia - al patrulea gol, cu puțin timp înainte de accidentare.
Toate acestea parcă nici nu mai contează, îi dorim coechipierului și prietenului nostru multă sănătate și să se facă bine cât mai repede!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu