"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 7 martie 2015

Din nou învinși: Instalatorii - Geografii 7-4 (5-2)

Miercuri, 4 martie, de la ora 21, pe terenul CMC 1, oarecum la concurență cu semifinala Cupei României dintre CFR și U disputată în apropiere, Geografii au avut un meci foarte dificil cu Instalatorii, echipă care ne-a învins și în tur. La fel ca și în tur, adversarii au pregătit bine meciul din toate punctele de vedere: au jucat agresiv, au provocat permanent, au amenințat și au profitat de slăbiciunile geografilor, câștigând meritat partida. Geografii au venit cu: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Mădălin Petcu, Andrei Kökeinyesdi, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg, Cătălin Palfi, Dan Zaharia. Cum Instalatorii au fost doar șase, s-a jucat 5+1, iar geografii au avut permanent trei rezerve. Cartonașe galbene: Horea Ionuț Meleg, Andrei Kökeinyesdi, Paul Șofron, Dan Zaharia. Și la instalatori au fost cel puțin tot patru cartonașe galbene.
Meciul a început cât se poate de prost. După o perioadă de tatonare, echilibrul s-a rupt după o eroare a lui Paul Șofron, sancționată imediat de instalatori. În compensație, și un fundaș advers a greșit aproape la fel și Dan Zaharia a egalat. Din acest moment, Instalatorii s-au detașat la 4-1 în doar câteva minute, după două execuții din afara careului în urma unor faze fixe și o acțiune finalizată din careu. Cătălin Palfi a redus din handicap după o centrare a lui Dan Zaharia în fața porții, dar repriza s-a încheiat cu un gol al instalatorilor după un 9 m executat cu pasă, după ce arbitrul a numărat probabil greșit faulturile geografilor. N-a fost singura lui eroare din acest meci!
În a doua repriză, Instalatorii s-au mai relaxat, Geografii au făcut câteva schimbări și au revenit pe tabelă. Andrei Kökeinyesdi a executat perfect o lovitură liberă din marginea careului iar Dan Zaharia a redus diferența la doar un gol din penalty (acordat pentru un henț în careu). Din păcate, în final Geografii mai mult au ratat, în special prin Cosmin Gorga și Dan Zaharia, în vreme ce Instalatorii au mai punctat de două ori, prima dată cu talpa din careu, fază la care Paul Șofron a ezitat să iasă, iar a doua oară din penalty acordat pentru un fault în careu al portarului geografilor (pentru care a primit și cartonașul galben).
Din păcate, tensiunea a crescut iarăși nejustificat, Robert Macula de la oaspeți ieșindu-și din fire. La un fault al lui Dan Zaharia asupra aceluiași Robert Macula, doi dintre instalatori (unul fiind portarul!), deja gata înfierbântați, au sărit să-l bată pe jucătorul nostru, fiind cu greu opriți de ceilalți jucători de pe teren. Arbitrul a considerat că cei doi bătăuși merită doar cartonașul galben iar Dan Zaharia la fel, probabil pentru că s-a ferit. În schimb, alți jucători de la Instalatorii, care umblau cu amenințări, au scăpat fără avertisment.
După meci, când toată lumea se liniștise, chiar ”domnul” arbitru a încercat să-i instige pe instalatori împotriva geografilor, tentativă nereușită. Ca și altă dată, ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă geografii ar fi câștigat meciul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu