"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 17 octombrie 2014

Numai numele a fost de ei: Geografii - PSG 5-0 (1-0)

Joi, 16 octombrie, de la ora 18, Geografii au câștigat la scor în fața unei formații, PSG, care a preluat un nume de echipă mare, dar care a jucat ca o echipă mică, foarte mică, ai cărei jucători, în momentul în care au simțit că meciul e pierdut, au recurs la provocări și chiar la agresiuni, verbale dar și fizice. Pentru geografi s-au prezentat: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg, Răzvan Bătinaș, Alexandru Solomon, Raularian Rusu. Ca de obicei, Dan Zaharia (accidentat) a susținut și ajutat echipa de pe margine. Andrei Kökeinyesdi și Eugen Ciobanu au primit cartonașe galbene din partea unui arbitru prea zelos, dornic să acorde cartonașe ambelor părți, deși ei au fost doar victimele agresiunilor venite din partea jucătorilor echipei adverse, dintre care una (cea asupra lui Eugen Ciobanu) ar fi trebuit sancționată cu cartonaș roșu. Astfel, s-a făcut ”egal” la cartonașe galbene deși pe teren o singură echipă a provocat.
Prima repriză a fost mai echilibrată. Ambele echipe au avut câteva ocazii, Geografii ceva mai multe și mai clare, dar jocul s-a desfășurat preponderent la mijlocul terenului. În finalul primei reprize, Cosmin Gorga a deschis scorul, după un corner executat de Alexandru Solomon, profitând de neatenția defensivei adverse, concentrată doar asupra colțului scurt.
În a doua repriză, lucrurile au curs într-o singură direcție, spre poarta celor de la PSG, deși și Paul Șofron a avut câteva intervenții de efect. Același Cosmin Gorga a majorat diferența cu un șut la colțul lung iar Alexandru Solomon a punctat din careu, astfel că scorul a devenit 3-0 înainte de jumătatea reprizei. Cam la acest scor au început problemele cu adversarii, asupra cărora nu mai are rost să insistăm. Cert este că până la final Geografii au mai înscris de două ori, prin Horea Ionuț Meleg (după o fază creată de Eugen Ciobanu) și Paul Șofron, din degajare, mingea fiind ușor deviată de un fundaș advers.
Până la urmă rămânem cu o nouă victorie în dreptul geografilor și totodată cu un gust amar din cauza lipsei de sportivitate și fair-play a adversarilor. Din punct de vedere strict al jocului, echipa a evoluat foarte bine și confirmă creșterea de formă din ultima vreme. Urmează un meci mai dificil, cu RIO.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu