"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Emoții până în prelungiri: RIO - Geografii 2-4 (1-2)

Meci deosebit de dificil pentru geografi, joi, 23 octombrie, de la ora 20, pe terenul CMC 2, pe ploaie, în compania celei mai bune echipe pe care am întâlnit-o până acum în acest sezon, RIO. Soarta partidei a fost decisă definitiv abia în minutul de prelungire, indicat de arbitru. Geografii au evoluat preponderent în formula: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi - Iulian Doroftei, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg - Cătălin Palfi. În prima repriză a jucat și Raularian Rusu. De pe margine, Geografii au fost susținuți de Dan Zaharia. Cartonaș galben: Paul Șofron.
Partida a început prost pentru geografi, RIO deschizând scorul încă din primele minute, cu un șut la colțul lung. Diferența s-ar fi putut mări, dar apărarea geografilor, în frunte cu Paul Șofron, a făcut cu bine față. Chiar când se părea că Geografii nu reușesc să pericliteze buturile adverse, Andrei Kökeinyesdi a reușit o fază individuală de excepție în banda stângă, finalizată cu un șut surprinzător la colțul scurt: 1-1. Profitând de ușoara debusolare a celor de la RIO, Geografii au preluat conducerea prin celălalt fundaș, Eugen Ciobanu, ”infiltrat” în careul advers, și care a reluat spectaculos, din voleu, aproape de vinclu.
După pauză, cei de la RIO (care au avut mai multe rezerve) au schimbat formula de joc, dar tot Geografii au fost cei care au punctat, prin Cătălin Palfi, care a executat magistral o lovitură liberă de la mare distanță, și din lateral, direct la încheietura barelor. La 3-1, cei de la RIO au schimbat și portarul și au atacat cu toată liniile, reușind în cele din urmă să reducă din handicap. Spre final, presiunea la poarta lui Paul Șofron a tot crescut, dar Geografii s-au mobilizat exemplar și au conservat rezultatul de pe tabelă. În prelungiri, Horea Meleg a profitat de o eroare a portarului advers și a stabilit scorul final: 4-2.
A fost un meci deosebit de frumos, încrâncenat pe alocuri, dar disputat într-un spirit de fair-play, așa cum ne-am dori să fie în toate partidele din acest campionat. Geografii au câștigat greu, dar meritat, în fața unei echipe care, după cum a evoluat, se va implica în lupta pentru primele poziții în clasament. Toți jucătorii au depus un efort substanțial pe o vreme potrivnică și merită toate laudele pentru această victorie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu