"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 10 octombrie 2014

Debut spectaculos in cupă: Geografii - BUBA MARA 4-2 (2-1)

Din acest an, Cupa ”Fair-Play” are un alt format, renunțându-se la sistemul eliminatoriu direct și adoptându-se un sistem pe grupe, cu câte 4 echipe în fiecare grupă, din divizii diferite, primele două calificându-se mai departe. Geografii, fiind în ultima divizie, sunt în grupă cu echipe din divizii superioare. În chiar primul meci al competiției am întâlnit o echipă de divizia A, BUBA MARA, care ocupă momentan locul șase în eșalonul de ”elită”. Pentru acest joc s-au prezentat pentru Geografii următorii: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi - Marius Chirilă, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg - Raularian Rusu.
Partida a început neașteptat de bine pentru geografi, care au deschis scorul prin Cosmin Gorga, cu o lovitură de cap din careu, după o minge respinsă greșit la un corner. Același Cosmin Gorga, în formă foarte bună, a mărit diferența cu un șut imparabil din marginea careului. Încetul cu încetul, adversarii au echilibrat jocul și au marcat înainte de pauză, cu un lob peste portarul Șofron, ieșit în întâmpinare. Ambele echipe au ratat și multe ocazii, Geografii în special prin Raularian Rusu, Marius Chirilă și Cosmin Gorga.
În a doua repriză, BUBA MARA a dominat partida, căutând egalarea, în vreme ce Geografii au încercat să riposteze pe contraatac, dar Raularian Rusu nu a fost deloc inspirat în fața porții adverse. Până la urmă golul de 2-2 a venit dintr-o întâmplare, Cosmin Gorga atingând mingea cu mâna în propriul careu, iar adversarii au transformat penalty-ul. La acest scor, Raularian Rusu s-a retras în defensivă, iar Geografii s-au dovedit mult mai incisivi în faza ofensivă, preluând din nou conducerea prin Horea Ionuț Meleg (din centrarea lui Cosmin Gorga) și desprinzându-se definitiv prin același omniprezent jucător, Cosmin Gorga, care a finalizat un contraatac.
Un succes surprinzător, dar pe deplin meritat, în condițiile în care toată echipa a muncit admirabil pentru un debut pozitiv în cupă, competiție în care și în alți ani Geografii au avut un parcurs notabil. Încă odată se dovedește că diferențele dintre divizii nu sunt atât de mari și o echipă din ultima divizie nu numai că face față, dar poate să și învingă pe una din prima divizie! Totuși, până la finalul fazei grupelor mai sunt de jucat cinci partide...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu