"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 14 octombrie 2014

Al treilea succes consecutiv: DAGORA - Geografii 2-5 (1-2)

Duminică, 12 octombrie, de la ora 21, pe terenul CMC 2, Geografii au obținut al treilea succes consecutiv în fața unei echipe nou-înscrise în campionat, DAGORA. Victoria s-a conturat mai clar în a doua repriză. Geografii au început în formula: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Andrei Kökeinyesdi - George Deac, Ciprian Todor, Ovidiu Mateuț - Cătălin Palfi. În a doua parte a jucat și Raularian Rusu.
Partida a început cu Geografii la timonă, dominând clar și având o posesie prelungită, dar ocaziile mai mari au apărut la poarta lui Paul Șofron, acesta intervenind decisiv pentru a stopa un contraatac advers. DAGORA a deschis totuși scorul în urma unui corner, mingea ricoșând nefericit în poartă din Andrei Kökeinyesdi, aflat la colțul scurt, în duel cu un adversar. A fost doar un ”foc de paie” căci Geografii au reluat atacurile, tot mai consistente. La o acțiune a lui Cătălin Palfi, mingea a lovit bara și de acolo a sărit în mâna unui fundaș, arbitrul acordând penalty, transformat de același Cătălin Palfi. Până la pauză, Geografii au preluat conducerea prin Ovidiu Mateuț, care, după câteva șuturi mai puțin precise și o bară, a reușit să și puncteze.
În a doua parte, DAGORA a încercat să revină în joc, au avut și câteva oportunități și au reclamat un penalty la un posibil henț în careu al lui Horea Meleg (care n-a fost și nu s-a acordat). Lucrurile s-au liniștit după ce George Deac a finalizat un contraatac al geografilor, iar apoi diferența s-a majorat și mai consistent prin golurile lui Cătălin Palfi și Andrei Kökeinyesdi, acesta din urmă foarte spectaculos, dintr-un unghi aparent imposibil. Pe final, și cei de la DAGORA au mai punctat odată, tot după un corner.
Un nou joc bun al geografilor, câștigat fără emoții prea mari, în compania unei echipe, DAGORA, care s-a descurcat relativ bine dar a arătat și multe naivități pe teren, din necunoașterea regulamentului. La un moment dat, pe final, lucrurile puteau chiar să degenereze, un jucător advers lovindu-l intenționat pe George Deac, faptă pentru care a primit doar cartonaș galben. Bine că lucrurile s-au oprit aici, mai ales într-un meci a cărui soartă, la acel moment, era decisă. Este important că Geografii arată o formă în creștere de la meci la meci și leagă câteva victorii consecutive.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu