"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 5 septembrie 2014

Stagiunea 2014-2015 debutează prost: ALBINES - Geografii 6-4 (1-2)

Campionatul ”Fair-Play” 2014-2015 a început pentru geografi miercuri, 3 septembrie, când, de la ora 19, au întâlnit echipa ALBINES în divizia D, în care s-au înscris echipe din fostele divizii D și E (aceasta din urmă, desființată). Adversarii au evoluat în sezonul precedent în divizia D, deci cu o divizie mai sus, dar s-au clasat în jumătatea inferioară a clasamentului, astfel încât meciul părea ușor. Din păcate, Geografii nu au putut conta pe mai mulți jucători importanți, fie accidentați, fie încă în vacanță, astfel că au aliniat următorul ”șapte” (fără nicio rezervă): Paul Șofron - Raularian Rusu, Eugen Ciobanu - Iulian Doroftei, Tiberiu Cirebea, Sabin Nicula - Adrian Șelever.
În prima repriză, lucrurile au mers destul de bine, Geografii presând constant poarta adversă. În primele 10 minute, ALBINES nici nu a ieșit din propria jumătate. Iulian Doroftei a deschis scorul, conform cursului jocului, cu un șut imparabil, la vinclu. După gol, adversarii au început și ei să atace și au reușit surprinzător egalarea cu un șut din unghi. Până la pauză însă Geografii au revenit în avantaj, prin Eugen Ciobanu, care l-a ”executat” pe portarul advers după un un-doi cu Adrian Șelever.
A doua repriză a fost însă catastrofală pentru geografi. Deși în prima parte ALBINES nu au arătat mai nimic, ei au prins mai mult curaj după pauză și, pe fondul inexactităților și lipsei de omogenitate a geografilor, au reușit repede să egaleze și apoi să se desprindă decisiv, ajungând chiar să conducă cu 5-2, ultimul gol din penalty (acordat pentru un henț involuntar în careu al lui Raularian Rusu, după o ieșire neinspirată în atac al lui Paul Șofron). Probleme nu au fost doar în apărare, unde majoritatea golurilor s-au luat pe greșeli individuale, ci mai ales în atac, unde Geografii au avut nenumărate oportunități de a înscrie, majoritatea fiind ratate cu seninătate de Adrian Șelever care, la partida cu numărul 100 pentru geografi, a prins o zi nefastă. Datorită faptului că adversarii au acumulat cinci faulturi de echipă, Geografii au beneficiat de o lovitură de la 9 m, transformată de Eugen Ciobanu, cel mai bun de pe teren. La 5-3 mai erau unele speranțe, dar tot cei de la ALBINES au marcat cu un șut la vinclu. La ultima fază a meciului, în prelungiri, Tiberiu Cirebea a punctat pentru geografi după o incursiune în atac și un un-doi cu Eugen Ciobanu.
Este o înfrângere dureroasă, în fața unei echipe slăbuțe, dar Geografii au fost și mai slabi. Cu excepția lui Eugen Ciobanu, care în a doua repriză a trecut la mijloc și a încercat să coordoneze jocul echipei, toți ceilalți de pe teren au evoluat de la slab la catastrofal în această parte a doua. Echipa a jucat haotic, dezordonat, fără orizont, iar atunci când jocul ieșea, și se ajungea în poziție de finalizare, Adrian Șelever sau altcineva rata. Astfel, pe lângă resursele fizice, în scădere evidentă în a doua repriză, a scăzut considerabil și moralul echipei. Sperăm ca, odată cu revenirea din vacanță a unora dintre jucători, și rezultatele geografilor să se îmbunătățească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu