"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 16 septembrie 2014

Echipă refăcută, rezultat pe măsură: GRIGO - Geografii 2-8 (0-4)

Duminică, 14 septembrie, de la ora 20, Geografii au obținut primele puncte în actuala ediție de campionat, după un meci destul de ușor cu mai vechii prieteni de la GRIGO. Doar două persoane dintre cele care au evoluat săptămâna trecută au mai fost prezente, o serie de jucători revenind din vacanță (în sfârșit) și debutând cu dreptul. Au evoluat așadar următorii șapte (fără rezerve): Paul Șofron - Mădălin Petcu, Cosmin Gorga - Horea Meleg, Ciprian Todor - Cătălin Palfi, Raularian Rusu.
Meciul a fost la discreția geografilor de la început până la final. Încă din primele minute, scorul a devenit 3-0 prin reușitele spectaculoase ale lui Cătălin Palfi (de două ori, prima dată după o incursiune în atac a lui Mădălin Petcu) și Ciprian Todor, iar la finalul primei reprize Raularian Rusu a punctat după o minge respinsă în față de portar la un șut al lui Horea Ionuț Meleg.
În a doua repriză, jocul a continuat în aceleași coordonate. Cei de la GRIGO au încercat să echilibreze jocul dar s-au lovit de o apărare foarte bine pusă la punct. Între timp, Geografii s-au distanțat prin Ciprian Todor și Cosmin Gorga la 6-0 și au mai ratat și alte ocazii (de notat în particular bara lui Paul Șofron, cu un șut din propriul careu). La acest rezultat, și defensiva s-a mai relaxat și cei de la GRIGO, după ce au ratat un penalty (apărat de fapt de Paul Șofron), au marcat și ei la o neatenție a lui Cosmin Gorga. Pe final, atât Cătălin Palfi cât și Ciprian Todor au înscris încă odată, realizând fiecare câte un hat-trick. În ultimul minut, după o fază confuză în careu, și cei de la GRIGO au punctat, stabilind scorul final.
Cu mai multă atenție, scorul putea fi și mai mare, dar până la urmă importante sunt cele trei puncte, pe care geografii le-au obținut de data aceasta fără prea multe emoții. Trebuie remarcat, în contextul revenirii din vacanță, forma și pofta de joc pe care le-au demonstrat majoritatea componenților echipei, de bun augur și pentru confruntările care urmează.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu