"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 26 septembrie 2014

Atât s-a putut: Someșul - Geografii 4-2 (2-0)

Joi, 25 septembrie, de la ora 19, pe terenul CMC 1 s-a desfășurat o partidă de tradiție din ultima divizie a campionatului ”Fair-Play”, între Geografii și Someșul. Dacă în ultimele sezoane Geografii au câștigat mai mereu, de data aceasta cei de la Someșul au fost mai buni, prezentându-se și cu câțiva jucători valoroși, care au făcut diferența. La Geografii situația a fost exact invers, în condițiile absenteismului obișnuit de dinaintea începerii cursurilor, astfel că din nou au fost prezente doar șapte persoane, dintre care doi debutanți: Paul Șofron - Raularian Rusu, Ioan Oprea - George Deac, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg - Alexandru Solomon.
Încă de la început, cei de la Someșul s-au aglomerat foarte bine în defensivă și au preferat să contraatace cu mingi lungi, pe vârfuri. Geografii au avut dificultăți mari în a pătrunde spre poarta adversă, dar și finalizarea a lăsat foarte mult de dorit. În schimb, cei de la Someșul au avut câteva oportunități și au și deschis scorul, cu ceva noroc, mingea șutată de un atacant fiind respinsă de Paul Șofron în bară, de unde a ricoșat în spatele portarului și a intrat în poartă. La una din ultimele faze ale primei reprize, scorul s-a majorat după ce George Deac a pierdut o minge la centrul terenului iar adversarii au profitat de dezorganizarea defensivei geografilor.
În a doua repriză, Geografii au presat tot mai insistent poarta adversă, ratând multe ocazii, în special prin Alexandru Solomon, dar și Cosmin Gorga, George Deac sau Horea Ionuț Meleg. În cele din urmă, golul a venit în urma unei lovituri libere executate foarte bine de Horea Ionuț Meleg. Geografii au continuat să atace în speranța unei egalări. În schimb, au înscris de două ori cei de la Someșul după niște neatenții în defensiva tot mai rarefiată a geografilor - prima dată după un aut de margine, iar a doua oară pe un contraatac supranumeric, cu un lob peste Paul Șofron. În ultimul minut, Cosmin Gorga a stabilit scorul final, reluând cu capul o minge aruncată precis de Paul Șofron în careul advers.
Meciul a fost mult mai dificil decât ne așteptam, Someșul prezentându-se cu un lot valoros. Arbitrul a tolerat excesul de agresivitate al adversarilor, dar nu a influențat rezultatul final. Geografii s-au prezentat slab per ansamblu, s-a văzut prea mult absența anumitor jucători. Întrucât este posibil ca unii dintre aceștia să absenteze o perioadă mai îndelungată, este clar că echipa trebuie reformată cât mai rapid pentru a se putea bate iarăși pentru primele poziții în clasament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu