"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 12 mai 2014

Cu chiu, cu vai: Geografii - Phoenix Old 2-1 (1-1)

Joi, 8 mai, de la ora 18, Geografii au jucat cu Phoenix Old, echipă pe care, în ultima vreme, am învins-o destul de clar. N-a mai fost cazul de această dată, ba dimpotrivă, ne-am chinuit destul de serios pentru a obține (și cu ceva șansă) cele trei puncte. Au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu, Iulian Doroftei, Dan Zaharia, Adrian Șelever, Raularian Rusu. Adversarii au venit doar în șase, astfel că s-a jucat 5+1 (Geografii având permanent o rezervă). Cartonaș galben: Paul Șofron (pentru fault).
Aproape toată partida s-a disputat după scenariul cu care eram deja obișnuiți cu această echipă, respectiv Geografii predominant în atac, iar Phoenix Old predominant în defensivă supranumerică și pe contraatac. Diferența a fost, față de alte partide, că apărarea lor a făcut față foarte bine, iar în compartimentul ofensiv au avut jucători valoroși. Geografii, pe de altă parte, au făcut un meci mai puțin reușit. După o serie de ocazii la ambele porți - mai multe la poarta celor de la Phoenix Old - Geografii au deschis scorul prin Dan Zaharia după o incursiune în atac chiar a portarului Paul Șofron, încheiată cu o pasă decisivă (după ce adversarii au avut o bară). Din păcate, aceste ieșiri ale lui Paul din poartă au avut ca rezultat și golul egalizator al celor de la Phoenix Old, în finalul primei reprize, după o minge pierdută de acesta în afara careului.
În repriza a doua, ambele echipe au căutat lovitura decisivă, Geografii cu mai multă insistență. Cei de la Phoenix Old s-au mulțumit să se apere și au făcut-o destul de exact, portarul lor având la rândul lui o zi de grație. Pe contraatac, Phoenix Old a avut câteva ocazii, dar Paul Șofron a apărat bine iar fundașii și-au făcut datoria. În fine, golul izbăvitor, al victoriei, a venit cu câteva minute înainte de final, fiind marcat de același Dan Zaharia, care a reușit să trimită balonul în plasă printr-o ”pădure” de picioare.
Dincolo de scorul la limită, trei puncte sunt trei puncte... și de data aceasta au fost obținute în fața echipei clasate pe poziția a cincea, deci chiar în urma geografilor, care își consolidează locul 4 în clasament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu