"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 7 martie 2014

Revanșa pentru cea mai umilitoare înfrângere din tur: Marty - Geografii 3-7 (2-3)

Miercuri, 5 martie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, Geografii au întâlnit pe Marty, singura echipă din a doua jumătate a clasamentului care ne-a învins în tur. Pe de altă parte, fusesem informați că vom juca cu Minions, dar acest meci se va disputa abia săptămâna viitoare. Geografii au fost prezenți în număr de nouă: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Iulian Doroftei, Raularian Rusu, George Deac, Cosmin Gorga, Ciprian Todor, Marius Chirilă, Cătălin Palfi. Întrucât adversarii au venit doar șase, s-a jucat 5+1, astfel că geografii au avut permanent trei rezerve.
Meciul a început surprinzător cu o ușoară dominare a adversarilor care, după câteva ocazii, au deschis scorul: Paul Șofron a respins în față un șut și vârful lor de atac, pe fază, a reluat în poartă. A fost însă un simplu ”foc de paie”, căci cei de la Marty, fără vedeta lor, Toni, au obosit repede și nu au făcut față atacurilor geografilor, care s-au materializat prin golurile lui Cătălin Palfi și Marius Chirilă (de două ori). La 3-1, geografii s-au relaxat un pic, și adversarii au înscris un nou gol: după un șut în bară, mingea a ricoșat în Raularian Rusu, și apoi în poartă.
Și în a doua repriză, diferența dintre cele două echipe a fost destul de vizibilă. Geografii au ratat multe ocazii, în special prin Cătălin Palfi, dar până la urmă acesta a punctat și Geografii s-au desprins la 4-2. Surprinzător, cei de la Marty, care nu păreau a mai fi în stare de ceva, au mai punctat odată, astfel că diferența de pe tabelă a revenit la un singur gol. Finalul a aparținut însă geografilor care, beneficiind și de căderea fizică și apoi psihică a adversarilor, au marcat prin Ciprian Todor (de două ori) și Marius Chirilă.
Întreaga echipă a evoluat foarte bine, cu excepția debutului partidei, când organizarea în teren a lăsat de dorit. Deși cele șapte goluri marcate par multe (față de media geografilor, sub 4 goluri pe meci), totuși, am întâlnit formația cu cea mai slabă apărare din campionat și am fi putut înscrie și mai mult. Pe de altă parte, am primit prea multe goluri de la o echipă care, cu excepția primelor minute, s-a apropiat foarte rar în mod periculos de poarta noastră, dar care a concretizat aproape toate șansele de gol. Săptămâna viitoare se anunță un meci dificil cu Minions, o victorie fiind necesară pentru a ameliora punctajul din play-off.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu