"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 16 decembrie 2013

Ionuț Meleg și Cipri Todor, câte un hat-trick: Phoenix Old - Geografii 4-6 (0-5)

Joi, 12 decembrie, de la ora 19, a început returul pentru geografi cu un meci aparent mai ușor, cu un adversar accesibil, Phoenix Old. Așa a și fost, și după prima repriză chiar credeam că vom consemna o victorie la scor, dar spre final am tremurat rău de tot pentru cele 3 puncte! Au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, George Deac, Ciprian Todor, Horea Ionuț Meleg și Adrian Șelever.
Partida a început dezechilibrat, fiindcă arbitrul s-a grăbit și a dat drumul la joc când geografii erau șase iar adversarii doar cinci. Până a venit al șaselea om la Phoenix Old, deja era 1-0 prin reușita lui Horea Ionuț Meleg. Chiar și la egalitate numerică (s-a jucat tot meciul 5+1, deci geografii au avut două rezerve), Phoenix Old nu a făcut față, iar Horea Ionuț Meleg, în formă de zile mari, a mai marcat de două ori, pentru 3-0. Spre finalul reprizei a venit rândul lui Ciprian Todor să-și arate calitățile de golgeter, cu o ”dublă”, astfel că la pauză era 5-0.
În a doua parte, geografii s-au relaxat nepermis de mult, fiecare a dorit să marcheze cât mai multe goluri, dar, când îți propui prea multe, nu-ți iese mai nimic. Geografii au ratat foarte mult, în special prin Horea Meleg, George Deac și Adrian Șelever. Adversarii, pe contraatac, au punctat odată, apoi încă odată... până ce, la un moment dat, de necrezut, scorul ajunsese 5-4, când mai erau două minute. În final a marcat Ciprian Todor din pasa lui George Deac pentru a risipi emoțiile, consemnându-se așadar al doilea hat-trick al zilei.
Geografii au încheiat victorioși, în ciuda finalului ușor tensionat și a golurilor primite pe fondul relaxării, atât în faza ofensivă (la finalizare), cât și pe faza defensivă. Totul e bine când se termină cu bine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu