"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 10 decembrie 2013

Ger, teren îngheţat şi mulţi nervi la final: Geografii - SOMEŞUL 1-0 (1-0)

Ultima etapă a turului a corespuns cu meciul pe care îl aşteptam cel mai puţin, cel cu SOMEŞUL, echipă care ne-a convins (în ultimii cinci ani) că fotbalul are şi o altă faţetă, mai urâtă, pe care ei tind mereu să ne-o reamintească. Duminică, 8 decembrie, de la ora 19, Geografii au câştigat la limită, dar a fost o victorie care ne-a lăsat un gust amar, atât din cauza condiţiilor meteorologice total nefavorabile în care s-a disputat partida (ger şi teren îngheţat), dar mai ales din cauza incidentelor pe care cei de la SOMEŞUL le provoacă mai tot timpul. Pentru geografi au evoluat în aceste circumstanţe vitrege următorii: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu - Raularian Rusu, George Deac, Horea Meleg - Dănuţ Huciu. De fapt, în aproape toată prima repriză s-a jucat 5+1 (Raularian Rusu fiind rezervă), apoi, când adversarilor le-a venit şi al şaptelea om, s-a trecut la 6+1.
Despre meci nu este mare lucru de spus. Geografii au fost echipa net superioară, dominând clar întreaga partidă. Portarul advers s-a evidenţiat în prima repriză, scoţând numeroase şuturi puternice ale lui Mădălin Petcu, Horea Meleg şi Dănuţ Huciu. N-a mai putut face însă nimic la execuţia lui Eugen Ciobanu, mingea intrând în poartă după ce a lovit ambele bare laterale şi pe portar (în spate). Avea să fie unicul gol al partidei, în ciuda numeroaselor ocazii ratate de geografi.
A doua repriză s-a desfăşurat cam în acelaşi fel, Dănuţ Huciu şi Horea Meleg ratând mai multe oportunităţi de gol (inclusiv o bară). Încetul cu încetul, adversarii au încercat să forţeze şi ei în ofensivă, fără însă a se apropia periculos de poarta lui Paul Şofron. Văzând că fotbalistic nu au şanse, unii jucători adverşi au început să apeleze la diverse trucuri, inclusiv de intimidare a jucătorilor noştri. La o intrare mai decisă a lui Eugen Ciobanu (un joc periculos, soldat cu un cartonaş galben pentru jucătorul nostru), cei de la SOMEŞUL au sărit la bătaie, cum le este obiceiul, doar diplomaţia fiind cea care a împiedicat să se ajungă la agresiuni fizice. Unul dintre adversari a primit al doilea galben la această fază, fiind eliminat, dar chiar şi aşa adversarii nu s-au liniştit, meciul desfăşurându-se în tensiune, dar fără goluri, până la final.
Considerăm că la astfel de meciuri rezultatul este mai puţin important. Ne-am dori ca echipe precum SOMEŞUL să dispară din peisajul campionatului Fair-Play, pentru că nu se potrivesc deloc cu denumirea campionatului şi aduc grave prejudicii fenomenului sportiv, în general, şi fotbalului, în particular.
În altă ordine de idei, Geografii încheie turul pe locul 5, cu un bilanţ echilibrat, 6 victorii, 1 egal şi 6 înfrângeri.

2 comentarii: