"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 13 septembrie 2013

Începem bine campionatul: Geografii - Phoenix Old 6-2 (2-1)

Pe o vreme ploioasă, Geografii au disputat primul meci din acest campionat (divizia E, ca urmare a unei noi comprimări a numărului de divizii) în compania mai vechii cunoştinţe, Phoenix Old, echipă care întotdeauna s-a dovedit o "nucă tare". De data aceasta, emoţiile s-au risipit în a doua repriză, când Geografii s-au distanţat. Au evoluat: Andrei Şişoe - Iulian Doroftei, Raularian Rusu, Sabin Nicula, Ioan Moldovan "Pitbull", Marius Chirilă, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi. Întrucât adversarii au fost doar şase, s-a jucat sistemul 5+1, se pare agreat şi de organizatori. Geografii au avut astfel două rezerve, o situaţie nu tocmai plăcută având în vedere condiţiile meteorologice.
Meciul s-a desfăşurat în cea mai mare parte ca la handbal, cu geografii atacând în patru oameni poarta adversă, iar cei de la Phoenix Old apărându-se cu aproape toată echipa. În spate a rămas doar Iulian Doroftei, care l-a ţinut foarte bine pe singurul lor atacant. Cu toate acestea, adversarii au avut câteva contraatacuri periculoase. După un corner, mingea a atins mâna lui Marius Chirilă în careul nostru, şi Phoenix Old a deschis scorul din penalty. După aceea au mai avut şi o bară. Avantajul lor n-a durat prea mult, căci, după mai multe încercări eşuate, Ovidiu Mateuţ a marcat după o fază individuală. Înainte de pauză, şi Cătălin Palfi a înscris cu un şut din unghi, mingea fiind deviată uşor şi de un fundaş şi de portar înainte de a intra în poartă.
În a doua repriză, cei de la Phoenix Old n-au schimbat tactica şi surprinzător au rămas în defensivă, mizând poate pe contraatac. În cele din urmă, Ovidiu Mateuţ a dus la scorul la 3-1 şi în sfârşit adversarii au ieşit la joc, pentru că nu mai era nimic de pierdut. În felul acesta, Geografii au beneficiat şi ei de câteva contraatacuri, două dintre ele finalizate de Cătălin Palfi. La 5-1, cu puţin înainte de final, cei de la Phoenix Old au înscris şi golul doi, după o neatenţie în careu a lui Sabin Nicula. Nu mai conta, iar apoi Ovidiu Mateuţ a stabilit scorul final la 6-2.
Geografii au ratat mult în acest meci, în special în a doua repriză, când jocul s-a deschis. Apărarea (cel puţin cât a fost Iulian Doroftei pe teren) a funcţionat în schimb foarte bine, iar atacanţii au marcat suficiente goluri ca să nu mai conteze ratările.
Trebuie evidenţiat şi noul site al Fair Play, cu calendarul meciurilor, clasamente, echipe, jucători, marcatori, evidenţa cartonaşelor... Pare o treabă foarte serioasă. Mai puţin serios ni se pare însă faptul că promovările şi retrogradările sunt opţionale, şi orice echipă se poate înscrie în orice divizie, iar diviziile au între 10 şi 16 echipe. Astfel, primele patru clasate din divizia F de anul trecut au promovat toate în divizia D, deşi a patra clasată (ISO) nu trebuia teoretic să promoveze. De asemenea, din fosta divizie E a retrogradat doar Marty, deşi ar fi trebuit să retrogradeze trei echipe. În aceste condiţii, divizia E este cea mai săracă în echipe (doar 10), din care vreo trei noi. Foarte probabil se vor mai înscrie şi alte echipe, dar oare care va fi nivelul lor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu