"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 26 noiembrie 2012

Gol decisiv în ultima secundă: Geografii - OLIMPIQUE 5-4 (3-0)

Geografii au debutat cu dreptul și în cupă, luni, 26 noiembrie, de la ora 20, pe terenul CMC 1, învingând în meciul tur o echipă dintr-o divizie superioară, OLIMPIQUE (fosta DUNĂRII BOYS), situată la mijlocul clasamentului în divizia E. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Tamás Forro, Iulian Doroftei, Răzvan Bătinaș, Horea Ionuț Meleg, Ovidiu Mateuț și Cătălin Palfi.
La cum a decurs partida, și în special prima repriză, un observator neutru ar fi crezut că Geografii sunt echipa de divizie superioară. Aceștia au atacat constant poarta adversă și s-au distanțat pe tabelă la 3-0 prin reușitele lui Ovidiu Mateuț (hat-trick într-o singură repriză). Pe lângă aceste goluri, foarte frumoase, s-au ratat numeroase ocazii, prin Cătălin Palfi, Horea Meleg și Iulian Doroftei.
În a doua repriză, rolurile parcă s-au schimbat, și adversarii, inexistenți în prima parte, au ”înviat”, trecând la timona partidei. Ei au marcat pentru 3-1, dar același Ovidiu Mateuț a răspuns cu un nou gol cu 10 minute înainte de final: 4-1. Sfârșitul partidei a fost unul spectaculos. Cei de la OLIMPIQUE au forțat atacul și, în câteva minute, și cu destul noroc, au reușit egalarea. În prelungiri, ei au avut și o bară, dar la ultima fază, Paul Șofron a degajat perfect pentru Cătălin Palfi, care a reluat cu capul în poartă din careu, stabilind scorul final: 5-4.
Ca și în sezonul precedent de cupă, Geografii au demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos decât echipele din divizia E. Este adevărat, urmează meciul retur, și soarta calificării încă se joacă.

vineri, 23 noiembrie 2012

Nervi mulți, fotbal puțin, victorie la limită: Geografii - SOMEȘUL 5-4 (2-2)

Joi, 22 noiembrie, de la ora 21, pe terenul CMC 1, Geografii au întâlnit un adversar tradițional, SOMEȘUL, cu care avem un palmares pozitiv prin prisma rezultatelor, dar unul negativ în alte privințe. Și de data aceasta, nivelul de nervozitate pe teren a fost unul peste limita admisă iar arbitrul, din păcate, a permis jucătorilor adverși (mai în vârstă) să evolueze mai agresiv și inclusiv să-i tachineze verbal pe ai noștri, dar geografii au fost permanent penalizați pentru infracțiuni similare. Au participat: Paul Șofron - Vlad Marian, Eusebio Man, Paul Picovici, Raularian Rusu, Adrian Pop, Ciprian Todor, Iulian Doroftei. Din păcate, SOMEȘUL s-a prezentat în doar șase oameni, așa că s-a jucat 5+1 (cu două rezerve). Cartonașe galbene: Eusebio Man (pentru fault) și Paul Șofron (pentru tragere de timp). Și un jucător advers a primit cartonaș galben pentru executarea unei lovituri libere înainte de fluierul arbitrului.
Geografii s-au aflat mereu la conducerea partidei, dar nu au reușit nicicum să se desprindă, SOMEȘUL egalând mai tot timpul, pe fondul unei defensive prea permeabile a echipei noastre. Iulian Doroftei a înscris de două ori în prima repriză, dar de fiecare dată adversarii au egalat din faze confuze, în ciuda opoziției portarului Paul Șofron.
În partea a doua, Geografii, bine coordonați de Ciprian Todor la mijlocul terenului, au pus mereu presiune pe adversar și au atacat poarta adversă, SOMEȘUL replicând mai ales pe contraatac. Ciprian Todor a marcat în sfârșit din careu pentru 3-2, dar din nou adversarii au egalat, parcă prea ușor. Spre final, Raularian Rusu a prins un șut de la distanță cu care Geografii au preluat conducerea, iar Ciprian Todor a marcat pentru 5-3 după o acțiune colectivă. Cei de la SOMEȘUL au mai înscris odată, în prelungiri, dar era prea târziu pentru a mai schimba rezultatul.
A fost un meci greu, în contextul în care Geografii nu au beneficiat de aportul a mai mulți titulari, dar victoria a fost pe deplin meritată. Echipa adversă, foarte bătăioasă în toate sensurile, a pus unele probleme defensivei noastre, dar a fost inferioară la aproape toate capitolele. Nu e mai puțin adevărat că și jocul geografilor a avut mult de suferit. Bine că s-a terminat cu bine!

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Multe goluri și o victorie logică: CPO - Geografii 5-8 (3-3)

Luni, 12 noiembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au obținut un nou succes în fața unei echipe mai modeste, CPO. Scorul mai strâns se datorează absenței portarului titular, Paul Șofron, și a numărului mare de goluri ciudate încasate în această partidă. În plus, adversarii au venit în număr de șapte, dar unul dintre aceștia era accidentat, așa că a trebuit să evoluăm în formula 5+1, cu trei rezerve! Chiar dacă în prima repriză a părut un dezavantaj, în a doua repriză cei de la CPO nu au mai făcut față fizic. Pentru geografi au jucat: Loránt Kis - Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Vasile Darvai, George Deac, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi și Adrian Șelever.
Meciul a început prost pentru geografi. Adversarii au executat ciudat un aut de margine, mingea a lovit bara și a ricoșat norocos în careu, de unde un atacant a punctat: 1-0. Aproape imediat, Geografii au întors rezultatul prin reușitele lui Ovidiu Mateuț și Cătălin Palfi. CPO a egalat cu un șut de la distanță, pe centrul porții. George Deac i-a adus pe geografi în avantaj, dar adversarii au egalat chiar înainte de pauză, la o fază în care ei au reclamat penalty, jucătorii noștri (inclusiv portarul) s-au angajat în discuții contradictorii, iar între timp un adversar a marcat!
După atâtea faze de ”râsul curcilor”, repriza secundă a debutat tot cu un gol al celor de la CPO, de data aceasta după o acțiune cursivă de atac. Gluma se îngroșase prea de tot, așa că Geografii au ripostat foarte tăios, marcând gol după gol, prin Vasile Darvai, Adrian Șelever, Ovidiu Mateuț (de două ori) și George Deac. Pe final, cei de la CPO au mai înscris o dată, dar nu mai conta.
Geografii leagă așadar două victorii la rând și se află din nou în preajma podiumului, unde sperăm să rămână cât mai mult timp.

duminică, 11 noiembrie 2012

Scor-record: Napoca - Geografii 0-7 (0-4)

După o perioadă mai dificilă, Geografii au obținut o victorie categorică joi, 8 noiembrie, de la ora 19, în fața unei echipe superioare (din perspectiva clasamentului de moment) și care ne învinsese de fiecare dată (de patru ori) până acum, Napoca. Cei care au contribuit la acest succes au fost următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Răzvan Bătinaș, Iulian Doroftei, George Deac, Ovidiu Mateuț și Cătălin Palfi.
La un asemenea scor, orice comentarii sunt cam de prisos. A fost un meci în care geografilor le-a ieșit aproape totul, iar adversarilor mai nimic. A fost mai greu până la primul gol, de fapt un autogol, din cornerul executat de Horea Ionuț Meleg. Apoi, geografii s-au distanțat până la pauză prin reușitele lui Ovidiu Mateuț (2) și Cătălin Palfi.
În a doua repriză, cei de la Napoca au ieșit mai hotărâți la joc, au pus mai multe probleme, dar Paul Șofron a apărat foarte bine. În față, tripleta George Deac - Ovidiu Mateuț - Cătălin Palfi a făcut diferența. Ovidiu Mateuț, foarte bun la prima apariție din acest sezon, a mai înscris un gol, iar Cătălin Palfi încă două, astfel că ambii au realizat câte un hat-trick. Din păcate, alți jucători (Horea Meleg, George Deac și Iulian Doroftei) nu au înscris, deși au avut oportunități.
Scorul a fost oricum poate prea sever, dar a redat echipei încrederea în forțele sale, zdruncinată după o serie de eșecuri. Diferența de pe tabelă reprezintă un record pozitiv al echipei în sezonul actual și practic din 29 martie (11-3 cu Campiones) încoace. Recordul absolut în acest sens datează din 23 septembrie 2010, când am învins cu 12-2 pe Melcii Furioși.

vineri, 2 noiembrie 2012

Tot fără victorie: BURTOŞII - Geografii 1-1 (1-0)

Pe o vreme rece şi umedă, luni, 29 octombrie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, Geografii au remizat greu cu BURTOŞII, echipă care ne învinsese de fiecare dată până acum. Pentru geografi au evoluat: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Horea Ionuţ Meleg, Eusebio Man, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi şi Adrian Şelever.
Adversarii au început vijelios, cu atacuri în trombă la poarta noastră şi au deschis scorul după cinci minute, în urma unui un-doi reuşit în careu. Meciul s-a echilibrat apoi, Geografii încercând să dea o replică cât mai serioasă, dar finalizarea a lăsat iarăşi de dorit. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Paul Şofron, care a trimis din propria jumătate în bara transversală.
Nici în a doua repriză, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. BURTOŞII, foarte incisivi, au ratat din toate poziţiile, Paul Şofron apărând iarăşi foarte bine. Surprinzător însă, ei au cedat fizic destul de repede şi Geografii au pus stăpânire aproape totală pe joc în a doua jumătate a reprizei, când au şi egalat, prin Iulian Doroftei. Au mai fost şi două bare (Cătălin Palfi şi Iulian Doroftei), dar şi adversarii au avut o bară şi alte oportunităţi, toate ratate. Finalul a fost care pe care, ambele echipe încercând să dea lovitura decisivă, dar portarii s-au remarcat în mod deosebit.
După aspectul general al partidei, rezultatul este echitabil. Geografii suferă în continuare în compartimentul ofensiv, unde "seceta" se prelungeşte.