"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Același scor, doar că în favoarea noastră: Phoenix Old - Geografii 2-6 (1-4)

Joi, 27 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au repurtat o victorie frumoasă, exact cu același scor cu care pierduseră săptămâna trecută cu cei de la ISO, luându-și așadar revanșa față de ei înșiși. Totuși, circumstanțele au fost diferite, superioritatea echipei noastre fiind evidentă de la bun început. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Eusebio Man, Iulian Doroftei, Marin Ilieș, Răzvan Bătinaș, Adrian Șelever.
Geografii au dominat toată partida, atacând permanent poarta adversă. Totuși, primul gol a venit dintr-o degajare a lui Paul Șofron spre Adi Șelever, care a reluat cu capul în plasă, profitând de ieșirea inoportuntă a portarului advers. Phoenix Old a egalat dintr-o fază fixă - ”specialitatea casei” la ei, un aut de margine și o reluare cu capul a vârfului lor de atac. Geografii nu s-au lăsat intimidați și au rezolvat meciul în câteva minute când au marcat, pe rând, Mădălin Petcu, Răzvan Bătinaș și Marin Ilieș. La scorul de 4-1 a venit portarul titular al adversarilor, că altfel scorul lua proporții.
Nici în repriza a doua lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Lipsiți de forță ofensivă, cei de la Phoenix Old au încercat în zadar să-și lanseze vârfurile cu mingi lungi, anihilate de defensiva noastră. Portarul lor a reușit să scoată numeroase mingi, dar a mai primit totuși două ”boabe”, de la Sebi Man și Adi Șelever (acesta fiind în fapt un autogol, întrucât mingea a lovit bara, a revenit în portar și așa a intrat în poartă). Adversarii au înscris și ei pe final, prin același vârf de atac, cu un șut norocos deviat de Raularian Rusu.
Comparativ cu meciul precedent, Geografii au arătat o altă ”față”, jucând concentrați tot meciul, deși adversarii au fost modești. Și organizarea a fost mult mai bună, dar este firesc ca atunci când jocul curge în favoarea ta, accentul să cadă pe combinații și nu pe rezolvări individuale.

marți, 18 septembrie 2012

Un duș rece... Era oare necesar? ISO - Geografii 6-2 (3-2)

Seria de rezultate pozitive ale geografilor nu a mai continuat luni, 17 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1. Deși am întâlnit un adversar teoretic mai accesibil, ISO, pe care-l învinsesem sezonul trecut cu 5-0 (tur) și 6-3 (retur), s-a dovedit iarăși că ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Geografii au jucat în aceeași formulă cu cea de săptămâna trecută, plus Cristi Boțan: Paul Șofron - Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Iulian Doroftei, Florin Oltean, Adrian Șelever, Răzvan Bătinaș, Cristian Boțan.
Am intrat cam cu nasul pe sus pe teren, văzând și aspectul supraponderal al unora dintre adversari, și am luat gol la prima fază, atacantul lor (cel mai bun de pe teren) reluând cu capul în poartă după un aut. Geografii au reușit egalarea prin Cristi Boțan, la singura fază, care i-a ”ieșit” în tot meciul, după ce și-a depășit adversarul direct și a șutat la colțul lung. Tot adversarii au preluat surprinzător conducerea, pe contraatac, Horea Meleg reluând în propria poartă în încercarea de a respinge. Am egalat la 2-2 dintr-o fază ciudată, la o centrare de pe dreapta, deviată în propria poartă de un fundaș advers. Egal și la autogoluri! În fine, atacantul lor a mai reușit o fază de generic, depășindu-l pe Iulian Doroftei și șutând precis pentru 3-2. În prelungirile reprizei, am beneficiat de un penalty, la un henț în careu al unui fundaș, dar portarul advers a respins șutul lui Cristi Boțan.
Practic din acest moment, portarul lor a apărat totul, și din cauză că l-am luat la țintă, în vreme ce adversarii au zburdat liniștiți pe teren, marcând gol după gol, plus două bare și alte ratări. Defensiva noastră fiind vraiște, mijlocul inexistent iar atacul ineficient, la scorul de 5-2 și cu 10 minute rămase de joc, Paul Șofron a ieșit pe teren, iar Adi Șelever a intrat în poartă. Jocul nostru a căpătat parcă un plus de consistență, dar tot n-am marcat, în schimb am mai primit un gol pe un contraatac al celor de la ISO.
Ca de obicei, Geografii capotează lamentabil în fața echipelor mai mici, care se apără supranumeric. Nu am reușit să înscriem suficiente goluri, ne-am demoralizat prea ușor și am pierdut fără drept de apel. Așa cum meciul acesta nu a semănat cu cele de dinainte, sperăm ca nici următoarele să nu semene cu acesta!

duminică, 16 septembrie 2012

La limită din toate punctele de vedere: Geografii - BK UNION 2012 2-1 (1-1)

Joi, 13 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au obținut a doua victorie în această ediție de campionat. Credeam că vom întâlni RT BAYERN, dar a fost o variantă redenumită (BK UNION 2012) și upgradată a acestei echipe, pe care am învins-o foarte greu. Geografii s-au prezentat în șapte: Paul Șofron - Raularian Rusu - Iulian Doroftei, Florin Oltean, Horea Ionuț Meleg - Răzvan Bătinaș, Adrian Șelever. Cum oaspeții erau mai mulți de șapte, s-a jucat 6+1, astfel că practic n-am avut rezerve.
Prima repriză a fost echilibrată, cu atacuri de ambele părți. Adversarii au deschis primii scorul, la o acțiune a vârfului lor de atac care, deși talonat de doi fundași, a reușit să șuteze puternic și plasat din colțul careului. Din fericire pentru noi, a fost singura reușită a lor în acest meci. Geografii au egalat înainte de pauză: Adi Șelever l-a servit perfect din aut pe Iulian Doroftei, iar acesta, demarcat în careu, a reluat cu capul: 1-1.
În a doua parte, ambele echipe au încercat să se desprindă și până la urmă Geografii au reușit golul decisiv, prin Răzvan Bătinaș, cu un șut la colțul lung. Cei de la BK UNION 2012 au avut numeroase ocazii, inclusiv o bară și un posibil penalty (neacordat), dar Paul Șofron a intervent salvator de câteva ori, inclusiv în situații de unu contra unu. De asemenea, trebuie remarcată prestația în defensivă a lui Horea Meleg și Iulian Doroftei, care, pe final, au oprit câteva acțiuni periculoase ale adversarilor.
Geografii obțin a doua victorie din tot atâtea meciuri și au un moral foarte bun înaintea întâlnirii de luni, cu ISO.

joi, 6 septembrie 2012

Debut cu dreptul: Geografii - BIANCONERII 5-3 (2-2)

Prima partidă a geografilor din acest sezon s-a disputat joi, 6 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, pe o vreme ideală pentru fotbal, în compania unei echipe nou-înscrise, BIANCONERII, care a lăsat o impresie destul de bună. Geografii s-au prezentat cu: Paul Șofron - Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Răzvan Bătinaș, Cătălin Palfi, Marin Ilieș, Ionuț Moldovan ”Pitbull” și Adrian Șelever. S-a jucat, ca și în sezonul precedent, 6+1, deși există un regulament nou, care prevede teoretic 5+1 și doar la înțelegerea echipelor un eventual 6+1. De data aceasta adversarii au fost de la început de acord să jucăm șapte contra șapte (noi cu o rezervă, ei cu niciuna).
Meciul a început bine pentru geografi, care au deschis scorul prin Marin Ilieș, cu un șut puternic. Adversarii au dat o replică destul de solidă și, după câteva intervenții ale lui Paul Șofron, au reușit în cele din urmă egalarea, pe un contraatac. Geografii au preluat iar conducerea prin Adrian Șelever, dar s-au văzut egalați înainte de pauză tot pe un contraatac.
În repriza a doua am reușit să ne desprindem decisiv la 5-2, prin golurile marcate de Iulian Doroftei, Marin Ilieș și Răzvan Bătinaș, și am mai fi putut înscrie cu mai multă atenție și altruism. Am consemnat și două bare, la șuturile lui Cătălin Palfi. BIANCONERII au mai slăbit ritmul în a doua parte, le-a lipsit și un portar (au făcut cu schimbul în poartă) și s-au descurajat încetul cu încetul. Ei au mai înscris un gol, chiar pe finalul meciului, când acesta era practic jucat.
Geografii s-au dovedit mai puternici decât adversarii, mai ”legați”, și în acest sens contribuțiile lui Marin Ilieș și Cătălin Palfi, la mijlocul terenului, au fost decisive. Altfel, toată echipa a evoluat bine, cu un plus (ca de obicei) pentru Paul Șofron, care a scos o mulțime de șuturi ale bianconerilor.
A fost o victorie de moral, un debut cu dreptul în fața unei echipe care va pune probleme altor adversari. Sperăm ca Geografii să aibă o serie pozitivă în această toamnă.

miercuri, 5 septembrie 2012

Geografii debutează mâine, 6 septembrie, în noua ediție de campionat

După o vară călduroasă și secetoasă, o nouă ediție de campionat ”Fair-Play” începe în această săptămână. Geografii debutează în divizia F mâine, 6 septembrie, de la ora 18, în fața unei echipe nou-înscrise, BIANCONERII.
Campionatul 2012-2013 aduce câteva noutăți față de edițiile precedente. În primul rând, numărul de echipe a scăzut substanțial, de la 20 la 14, ca urmare (probabil) a retragerilor în masă din anii precedenți, când doar câteva echipe dintre cele care începeau un campionat îl și terminau. Au rămas așadar echipele mai ”sigure”, care nu au avut probleme și au în spate câțiva ani de competiție.
Desigur, sunt și unele excepții, respectiv echipe noi, cum sunt și adversarii noștri de mâine, despre care nu știm deocamdată nimic.
Va fi și un nou format competițional, cu tur-retur (26 de jocuri), apoi un play-off (primele opt) și un play-out (ultimele șase). Așadar, putem stabili și un obiectiv ”minimal”, clasarea între primele opt la finalul sezonului regulat.