"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 30 iunie 2012

În cele din urmă am câștigat: Geografii - ALEXUS 4-2 (0-1)

Duminică, 24 iunie, de la ora 19, dar totuși pe o căldură greu suportabilă, Geografii au întâlnit pe terenul CMC 1 pe ALEXUS, vecinii de clasament. Programarea ciudată a meciurilor a făcut ca echipa cu care am jucat în prima etapă să o revedem în retur în abia penultima etapă. Dacă în sezonul precedent, rezultatele au fost în "oglindă", fiecare echipă câștigând câte un meci, cu același scor, 4-2, se pare că istoria se repetă anul acesta, cu singura diferență că, în tur, Geografii au pierdut cu 1-3.
Principalul atu al geografilor a fost prezența unui număr mai mare de jucători la acest meci: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi, Alex Paladoiu, Mihai Petruț și Adrian Șelever, iar în a doua repriză a jucat (integral) și Eusebio Man. Adversarii au fost exact șapte, nu au avut rezerve, și au cedat pe final.
În prima repriză, Geografii nu au reușit să închege vreun atac mai periculos. Au fost multe pase greșite și nervi pe teren. Cei de la ALEXUS, fără să joace grozav, au avut câteva ocazii, inclusiv o bară, și au deschis scorul cu un șut puternic și plasat în urma unui corner. Geografii au replicat printr-un șut bun al lui Cătălin Palfi, scos miraculos de portarul advers.
Nici în partea a doua lucrurile nu păreau să meargă prea bine, deși atacurile geografilor au devenit tot mai insistente. La o fază confuză în careu, un fundaș advers a făcut henț și s-a acordat penalty, transformat de Cătălin Palfi. Descătușați, geografii au preluat imediat conducerea prin golul lui Iulian Doroftei, dar și cei de la ALEXUS au egalat la faza imediat următoare. Jocul s-a deschis total, ambele echipe încercând să dea lovitura și să câștige. Geografii, mai proaspeți și mai concentrați, au punctat prin aceiași jucători, Cătălin Palfi și Iulian Doroftei, cu șuturi foarte puternice, impunându-se meritat pe final.
Victoria s-a conturat greu și datorită unui fond de nervozitate excesivă fără nicio justificare, în afara nereușitelor tehnice cauzate în primul rând de lipsa de concentrare, dar și de discomfortul termic. Cele trei puncte obținute ne dau speranțe pentru ultimul meci din acest sezon, cel cu Burtoșii, de duminică.

vineri, 15 iunie 2012

Un punct obținut în prelungiri: FC OCNA MUREȘ - Geografii 2-2 (0-0)

Meci foarte disputat joi, 14 iunie, de la ora 22, pe terenul CMC 2, între geografi și o echipă candidată la promovare, FC OCNA MUREȘ. Adversarii au evoluat foarte bine, dar echipa noastră a rezistat cu brio atacurilor și a reușit să egaleze în două rânduri, ultima dată chiar în prelungirile partidei. Prezență masivă în rândul geografilor, pentru care au jucat: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi, Sabin Nicula, Mihai Petruț, Ionuț Moldovan și Adrian Șelever. Adversarii au primit un cartonaș galben pe final, pentru un fault asupra lui Mihai Petruț. Sabin Nicula s-a accidentat (entorsă) la faza golului doi al adversarilor și nu a mai putut continua, dar s-a jucat în general fair-play de ambele părți.
În prima repriză au fost câteva ocazii de gol, dar echipele au stat bine în teren, iar cele două defensive, în frunte cu portarii, și-au făcut foarte bine treaba. Geografii au fost mai insistenți la început, ratând câteva șanse prin Sabin Nicula și Adrian Șelever. Apoi, spre sfârșitul reprizei, FC OCNA MUREȘ a fost echipa mai insistentă, Paul Șofron remarcându-se la câteva șuturi foarte puternice și având intervenții salvatoare în careu. S-a cerut chiar și un penalty la o astfel de intervenție "la sacrificiu", la picioarele adversarului, dar nu s-a acordat.
Repriza a doua a început prost pentru geografi, FC OCNA MUREȘ deschizând scorul în urma unui corner executat la colțul lung, de unde un jucător a reluat spectaculos, din voleu. Am egalat aproape imediat, prin Adrian Șelever, cu capul, din pasa lui Raularian Rusu. Din păcate, adversarii au înscris din nou, dintr-o fază identică cu cea de la primul gol al lor, doar autorul șutului (și golului) fiind altul, iar execuția a fost imparabilă, la vinclu. FC OCNA MUREȘ mai putea înscrie, au avut și o bară, dar Paul Șofron a apărat extraordinar, iar cei doi fundași, Horea Meleg și Mădălin Petcu, au evoluat foarte bine. În atac însă lucrurile nu au mers la fel de bine, deși Iulian Doroftei a marcat la un moment dat, golul fiind însă anulat pentru un presupus fault în atac. Totuși, egalarea a venit în prelungirile meciului, când Paul Șofron a ieșit din poartă cu mingea la picior, a driblat mai mulți jucători și a centrat în fața porții pentru Adrian Șelever, dar un fundaș, încercând să respingă, și-a dat autogol.
Analizând la rece desfășurarea partidei, credem că Geografii se pot declara mulțumiți cu acest punct, obținut în fața unei echipe cu pretenții la podium. De data aceasta, Geografii au luptat serios pe teren, în fața unor adversari per ansamblu superiori, și în cele din urmă munca lor a fost răsplătită cu un egal.

joi, 14 iunie 2012

Au marcat toți jucătorii de câmp: Geografii - CPO 7-2 (4-1)

Instabilitatea atmosferică și-a pus amprenta pe meciul de duminică, 10 iunie, de la ora 19, în compania ultimei clasate, CPO, în sensul în care am scăpat de caniculă, dar nu și de intensificarea vântului iar în ultimele 10 minute a plouat chiar torențial. Condițiile meteo dar și meciul Spania - Italia de la Euro, respectiv alegerile locale, au făcut ca Geografii să joace în doar șapte jucători (fără rezerve): Paul Șofron - Raularian Rusu, Mădălin Petcu - Cătălin Palfi, Sabin Nicula - Adrian Șelever, Horea Ionuț Meleg.
Din fericire, nu au fost accidentări, iar meciul a fost la discreția noastră. Scorul a fost deschis repede de Mădălin Petcu, cu un șut de la distanță, imitat imediat de Sabin Nicula. Portarul advers părea să fie ușor de învins, așa că ulterior s-a exagerat cu aceste încercări de la distanță. În schimb, CPO a reușit să reducă din diferență după o combinație. Până la pauză însă, Geografii s-au detașat din nou, prin golurile lui Adrian Șelever și Horea Ionuț Meleg.
În repriza a doua s-a jucat mai dezlânat, toată lumea a dorit să puncteze, dar ploaia (tot mai puternică) și gazonul ud au pus la grea încercare jucătorii celor două echipe. Pentru geografi au mai înscris Cătălin Palfi, Horea Ionuț Meleg (prima "dublă" din acest sezon) și Raularian Rusu, iar adversarii au mai reușit la rândul lor un gol.
Geografii au punctat prin toți jucătorii de câmp și ar mai fi putut înscrie, ratările fiind, ca de obicei, numeroase. Portarul Paul Șofron este singurul care nu a marcat, dar a dat mai multe pase de gol, pe care, din păcate, nu le contabilizăm. Importantă este însă în primul rând victoria, chiar dacă a fost obținută în fața unei echipe mai modeste.

miercuri, 6 iunie 2012

Ineficiență în atac, portar absent: Inter Junior - Geografii 4-1 (0-1)

Duminică, 3 iunie, de la ora 18, seria pozitivă a geografilor a fost întreruptă pe terenul CMC 1 de echipa care ocupă momentan ultima poziție a podiumului, Inter Junior. Înfrângerea s-a conturat în partea a doua a meciului, pe fondul ineficienței în atac și a lipsei unui portar titular. Pentru geografi au evoluat: Adrian Șelever, Iulian Doroftei, Horea Ionuț Meleg, Eusebio Man, Sabin Nicula, Mihai Petruț, Rareș Greța și Cătălin Palfi.
În prima repriză, în poartă a stat Adrian Șelever, care s-a achitat foarte bine de sarcini și nu a primit niciun gol! El a fost sprijinit de cei doi fundași, Iulian Doroftei și Horea Meleg, care de asemenea au făcut o repriză bună. În atac, lucrurile nu au mers la fel de bine, dar totuși am marcat un gol prin Mihai Petruț, din pasa lui Sebi Man.
Totul s-a modificat în a doua parte, când în poartă s-a făcut cu schimbul și s-au luat câteva goluri parabile, dar și pe un fond de instabilitate în defensivă. Toată lumea a dorit să marcheze, dar nimeni nu a mai reușit acest lucru, evident, cu excepția adversarilor, care, altfel, nu au arătat ca o echipă de pe podium, ci mai mult ca una care știe să profite la maximum de neputința și lipsa de inspirație a formației noastre. Cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Cătălin Palfi, care a șutat în bară. Spre final a apărut și oboseala, fizică (din cauza căldurii) dar și psihică, respectiv o stare de letargie specifică, cauzată de scorul de pe tabelă, care nu mai putea fi remontat.
Geografii au pierdut în fața unei echipe mai motivate, care luptă pentru promovare, dar asta nu poate scuza evoluția lor sub așteptări, mai ales că adversarii nu au demonstrat că ar avea o valoare net superioară. Să sperăm că ineficiența din acest meci va avea măcar darul de a ne motiva suplimentar pentru partida următoare, în compania "lanternei roșii", CPO.