"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Eliminaţi din cupă: Panzerele - Geografii 6-1 (3-0)

După o pauză de aproximativ o lună, Geografii au revenit pe terenul sintetic pentru primul meci din 2012, disputat vineri, 20 ianuarie, de la orele 19, în compania echipei Panzerele (locul 2 în divizia D), contând pentru returul cupei (în tur scorul fiind de 5-4 pentru adversari). S-au prezentat următorii: Paul Şofron - Horea Meleg, Raularian Rusu, Răzvan Mocan, Mădălin Petcu, Vlad Marica, Cătălin Palfi şi Adrian Şelever.
Partida s-a jucat în condiţii improprii, terenul fiind îmbibat cu apă după o zi ploioasă. Spre deosebire de meciul tur, Panzerele s-au prezentat în formaţie completă şi au preluat conducerea încă din primele minute, iar până la pauză conturile erau deja încheiate. Pe lângă cele trei goluri, ei au mai avut două bare, Horea Meleg a scos de trei ori mingea de pe linia porţii iar Paul Şofron a avut câteva intervenţii salvatoare. În atac, Geografii s-au dovedit incapabili să înscrie, deşi au avut câteva oportunităţi.
În a doua repriză, oarecum surprinzător, Geografii au dominat teritorial, dar n-au reuşit să valorifice decât una din multitudinile de şanse de a puncta, prin Horea Meleg (cu un şut de la distanţă, din lateral stânga). La 3-1, adversarii s-au trezit din acalmie şi au contraatacat periculos, înscriind de încă trei ori pe final.
Geografii părăsesc aşadar această competiţie, a cupei, după o înfrângere la scor, şi totuşi cu fruntea sus, întrucât au reuşit să ajungă în premieră în turul 2. Partidele disputate împotriva unor formaţii de divizie superioară au constituit o experienţă care s-ar putea dovedi utilă în perspectiva meciurilor care vor urma în campionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu