"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 30 noiembrie 2011

Dacă am juca mereu aşa?! Geografii - "U" 7-2 (4-1)

După o serie de rezultate mai puţin convingătoare cu echipe din zona de mijloc sau inferioară a clasamentului, marţi, 29 noiembrie, de la o oră puţin obişnuită, 22, pe terenul CMC 1, Geografii au obţinut un succes categoric în faţa fostului lider, "U". Echipa victorioasă: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Tamás Forró, Raularian Rusu, Vlad Marica, Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi şi Adrian Şelever.
Geografii au început foarte motivaţi meciul şi şi-au presat constant adversarul. După câteva ocazii ratate, Ovidiu Mateuţ a deschis scorul din pasa lui Cătălin Palfi. Vlad Marica a înscris golul al doilea, din careu, apoi acelaşi Ovidiu Mateuţ a marcat de două ori, din şuturi plasate, astfel că, puţin înainte de pauză, tabela indica 4-0. Ca să nu fie totul perfect, am primit gol dintr-o fază stupidă: la insistenţele portarului, Tamás Forró a aruncat mingea din aut de margine spre acesta, deşi un atacant advers îl marca strâns pe Paul Şofron. Atacantul a reuşit să recupereze mingea, iar un coleg de-al său a înscris.
În partea a doua, Geografii au abordat o tactică mai prudentă, mai defensivă, încercând mai degrabă să ţină de rezultat, şi să contraatace. Cei de la "U" au prins curaj, dar n-au reuşit să marcheze decât în a doua jumătate a reprizei. La scorul de 4-2, Geografii au vrut să demonstreze care este echipa mai bună şi în final s-au distanţat confortabil, prin golurile lui Adrian Şelever (cu un şut puternic, sub bară), Ovidiu Mateuţ (după o combinaţie) şi Horea Meleg (şut la colţul scurt, după un corner). În afara celor trei goluri, s-au mai ratat câteva oportunităţi clare de a înscrie, astfel că rezultatul final reflectă îndeaproape situaţia din teren.
Acest joc a demonstrat încă odată potenţialul ridicat al echipei care, din păcate, se concretizează doar la meciurile cu echipele de pe primele locuri. Adversarii, deşi ocupau prima poziţie în clasament înaintea acestui meci, nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Partida a fost în totalitate la discreţia geografilor şi, scăpaţi de presiunea rezultatului, ei au făcut şi spectacol, marcând cele mai multe goluri în acest sezon (şapte, precedentul record fiind de şase, în meciul cu Pumele).

duminică, 27 noiembrie 2011

Continuă seria rezultatelor negative: Napoca - Geografii 4-2 (1-2)

Duminică, 27 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 1, Geografii s-au prezentat doar cu numărul minim de jucători (şapte), deci fără rezerve, şi anume: Mădălin Petcu - Raularian Rusu, Eusebio Man - Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ - Cătălin Palfi, Adrian Şelever. În lipsa portarului titular, Paul Şofron, care a sosit doar în ultimele minute, Mădălin Petcu a fost "sacrificat" în poartă, el având şi calităţi în acest sens. Spre final, au mai apărat şi Eusebio Man şi Horea Ionuţ Meleg (accidentat).
În aceste condiţii, jocul geografilor a avut de suferit, în special în faza defensivă. În prima repriză, jocul a fost destul de echilibrat, dar Geografii au atacat mai mult şi au deschis scorul prin Ovidiu Mateuţ. Din păcate, Horea Meleg s-a accidentat pe la jumătatea primei reprize şi, neavând schimbări, a continuat într-un picior restul meciului. Napoca a reuşit să egaleze la o fază la care Raularian Rusu a intervenit, dar mingea a ricoşat (ne)fericit din atacantul advers, care a scăpat spre poartă şi a trimis pe lângă Mădălin Petcu: 1-1. La ultima fază a primei reprize, acelaşi Ovidiu Mateuţ ne-a adus în avantaj, cu un şut plasat (bară-gol).
În a doua parte, tot geografii au fost la conducerea partidei, cel puţin în primele minute. Adversarii au replicat pe contraatac şi au prins pe picior greşit defensiva noastră în câteva rânduri, înscriind de două ori şi întorcând rezultatul în favoarea lor. În final, Geografii au căutat egalarea, dar Adi Şelever şi Cătălin Palfi au ratat din poziţii favorabile. La ultima fază, când inclusiv portarul Paul Şofron era în teren, adversarii au marcat în poarta goală, stabilind scorul final: 4-2.
Este greu de spus cât a contat ghinionul în acest meci - întârzierea lui Paul Şofron, accidentarea lui Horea Meleg - şi cât de meritată este victoria echipei Napoca. Cert este că ne-am dat încă odată seama cât de important este postul de portar şi cât de mult contează să ai şi rezerve.

vineri, 18 noiembrie 2011

Un egal cât o calificare: ŢÂNŢARII - Geografii 2-2 (2-2)

Vineri, 18 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 1, Geografii au obţinut pentru prima dată calificarea în turul doi al Cupei (în tur a fost 3-1, deci scorul general este 5-3). Meciul s-a jucat pe o ceaţă foarte densă, vizibilitatea fiind mai mică decât lungimea terenului (nu se vedea din poartă în poartă). Temperatura scăzută (negativă) a influenţat la rândul său calitatea jocului, care a fost mai degrabă unul de luptă, dar fără durităţi. Geografii s-au prezentat cu: Paul Şofron - Raularian Rusu, Răzvan Bătinaş, Dan Clement, Vlad Marica, Horea Meleg, Adrian Şelever şi Rareş Greţa.
Toate golurile s-au marcat în prima repriză şi de fiecare dată Geografii au fost în avantaj iar ŢÂNŢARII au egalat. Prima reuşită i-a aparţinut lui Adrian Şelever, cu capul, la o centrare venită din corner. Acelaşi Adi Şelever a mai profitat de câteva ori de statura sa pentru a relua cu capul spre poartă, dar nu a mai înscris. În schimb, au egalat adversarii, după o combinaţie. Geografii au preluat conducerea după o fază tipică: Paul Şofron a aruncat balonul cu mâna în faţa porţii adverse, iar Horea Meleg a deviat uşor pentru 1-2. Egalarea a survenit înainte de pauză, dintr-un şut de la distanţă.
În a doua parte, geografii s-au concentrat pe faza defensivă, blocând atacurile tot mai periculoase ale adversarilor. Atunci când defensiva a fost depăşită, Paul Şofron a intervenit salvator. În atac a rămas Rareş Greţa, care a şi ratat câteva oportunităţi de a înscrie, iar Horea Meleg a trimis mingea în bara laterală din lovitură liberă. Şi ŢÂNŢARII au avut o bară, însă transversală, astfel încât rezultatul, în ansamblu, reflectă corect situaţia de pe teren.
Geografii se pot mândri aşadar că au eliminat o formaţie de divizie superioară (divizia E) şi care, de altfel, se situează în jumătatea superioară a clasamentului diviziei respective. În cele două meciuri, echipa noastră a demonstrat că poate juca de la egal la egal şi chiar mai bine decât un adversar dintr-o altă divizie, fapt ce ne dă în continuare speranţe într-o clasare cât mai bună şi în campionat şi un parcurs cât mai lung în cupă.

joi, 17 noiembrie 2011

Un egal echitabil: EBS - Geografii 4-4 (3-1)

Miercuri, 16 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 2, Geografii au remizat cu EBS după o partidă spectaculoasă, cu răsturnări de situaţie. Din nou am avut parte de un adversar mai valoros decât se anticipa, iar absenţa portarului titular (Paul Şofron) ne-a costat destul de scump. În poartă au stat Horea Ionuţ Meleg (prima repriză) şi Adrian Şelever (a doua repriză), iar pe teren au evoluat Paul Picovici, Iulian Doroftei, Mădălin Petcu, Robert Szakács, Vasile Darvai, Rareş Greţa, Cătălin Palfi şi (doar în a doua parte) Raularian Rusu.
Meciul a început cum nu se mai poate mai prost pentru geografi, care au fost surprinşi de acţiunile reuşite de atac ale adversarilor. În scurt timp scorul a devenit 2-0 pentru EBS. Cătălin Palfi a redus din diferenţă printr-un şut din unghi la vinclu, însă şi adversarii au înscris, astfel că la pauză era 3-1.
După pauză, Horea Meleg i-a lăsat locul în poartă lui Adrian Şelever, iar prezenţa sa în atac şi-a spus cuvântul. În mod diametral opus faţă de prima parte, geografii au dominat jocul şi au reuşit relativ repede să întoarcă rezultatul, prin golurile marcate de Horea Meleg (cu capul), Vasile Darvai (după o combinaţie cu Horea Meleg) şi Mădălin Petcu (cu un şut puternic de la semi-distanţă). Credeam că victoria este a noastră, mai ales că Vasile Darvai a mai ratat o bună oportunitate de a înscrie şi de a ne distanţa la două goluri.
Dimpotrivă însă, adversarii au revenit în joc, au reuşit să egaleze cu un lob peste Adrian Şelever (care în general a apărat bine) iar la ultima fază erau cât pe-aici să îşi adjudece cele trei puncte, ratând practic cu poarta goală.
În aceste condiţii putem considera rezultatul de egalitate ca fiind unul echitabil. Din păcate, după o serie de rezultate pozitive, echipa pare să treacă printr-o perioadă de recul, dar sperăm ca mâine, în returul din cupă cu Ţânţarii, să ne calificăm, după ce în tur am câştigat cu 3-1.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

După atâtea victorii, o înfrângere (ne)aşteptată: BURTOŞII - Geografii 2-1 (1-1)

Cu un moral foarte bun, având în vedere seria de şase victorii consecutive, Geografii s-au prezentat la meciul cu BURTOŞII foarte încrezători în forţele proprii, chiar dacă au lipsit doi oameni de bază (Robert Szakács şi Mădălin Petcu). Joi, 10 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 2, au participat aşadar următorii: Paul Şofron - Iulian Doroftei, Titus Man, Raularian Rusu, Paul Picovici, Horea Meleg, Ovidiu Mateuţ, Vasile Darvai şi Cătălin Palfi.
Încă de la început, defensiva adversă s-a dovedit a fi greu de depăşit. Geografii au dominat, dar Cătălin Palfi, Ovidiu Mateuţ sau Titus Man nu au reuşit să deschidă scorul. În cele din urmă, la o minge aruncată cu mâna de Paul Şofron în careul advers, un fundaş a intervenit nefericit cu capul şi a trimis în proprie poartă: 0-1. Credeam că va fi o victorie facilă, dar adversarii au replicat şi, după un aut de margine, la o neatenţie a defensivei noastre, au reuşit să egaleze înainte de pauză.
În repriza a doua jocul geografilor a avut şi mai mult de suferit în toate compartimentele. BURTOŞII au dat "lovitura" pe contraatac, preluând conducerea la o fază la care au avut superioritate numerică în faţa porţii. Mai rămăsese încă mult de jucat, dar Geografii au fost lipsiţi de inspiraţie în atac. Adversarii s-au apărat foarte bine, cu toată echipa, chiar şi cu mijloace mai puţin regulamentare (un jucător a primit cartonaş galben după faulturi repetate la Ovidiu Mateuţ). Din păcate, combinaţiile aproape niciodată nu au ieşit, şuturile de la distanţă nu au nimerit spaţiul porţii sau au fost reţinute de portar, iar în rarele ocazii când s-a ajuns în situaţie de a înscrie, s-a ratat cu seninătate.
Era de aşteptat ca mai devreme sau mai târziu această serie de rezultate pozitive să fie întreruptă, dar parcă nu ne-am fi aşteptat ca aceasta să se petreacă chiar în acest joc, în faţa unei echipe care nu ne-a fost cu nimic superioară fotbalistic. Adversarii trebuie însă felicitaţi pentru dârzenia cu care şi-au apărat şansele.

miercuri, 9 noiembrie 2011

Schimbare de adversar

Meciul de mâine, joi, 10 noiembrie, de la orele 18, va fi în compania echipei BURTOŞII, şi nu cu EBS, cum am fost anunţaţi iniţial.
După ultimele actualizări operate în clasament, Geografii ocupă poziţia a şasea înaintea acestei partide.

luni, 7 noiembrie 2011

Geografii au ajuns momentan pe locul 4

După o serie de cinci victorii consecutive în campionat, Geografii au urcat semnificativ în clasament, până pe poziţia a patra, la doar 5 puncte de liderul "U". De altfel, între locul 3 (ESPANIOL) şi locul 8 (Magor SA) este o distanţă de doar 3 puncte, iar numărul de meciuri jucate variază, astfel încât clasamentul poate suferi în continuare modificări substanţiale, de la un meci la altul şi în funcţie de updatările organizatorilor. Geografii vor evolua joi în faţa penultimei clasate, EBS, şi există toate premisele ca seria de victorii să continue.
Din această parte superioară a clasamentului a ieşit momentan fostul lider, LANTERNA ROŞIE. Considerând probabil că denumirea nu mai corespunde nici pe departe cu locul ocupat în clasament, şi-au schimbat numele în Sportul Studenţesc.