"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 29 septembrie 2011

În oglindă faţă de săptămâna trecută: RT BAYERN - Geografii 4-2 (1-0)

Joi, 29 septembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 2, Geografii nu au reuşit să obţină un nou rezultat pozitiv, fiind învinşi de o echipă care s-a dovedit superioară, deşi, cu puţin noroc, se putea obţine mai mult.
Dacă în urmă cu o săptămână consemnam un record de jucători, 11, în rândul geografilor, de data aceasta nu am avut rezerve, evoluând cu: Paul Şofron - Iulian Doroftei, Raularian Rusu - Horea Meleg, Ciprian Moldovan - Ovidiu Mateuţ, Rareş Greţa. Fără schimbări, capacitatea fizică a scăzut pe final, iar accidentarea lui Horea Meleg la jumătatea partidei ne-a lipsit de aportul acestuia în atac, el retrăgându-se în apărare.
În prima repriză, RT BAYERN a avut ocaziile mai mari, dar defensiva noastră, în frunte cu Paul Şofron, a rezistat destul de bine. În atac, greul l-a dus Ovidiu Mateuţ, care a avut şi o bară. În finalul reprizei, adversarii au reuşit să înscrie, printr-un şut din întoarcere.
A doua parte a început bine pentru geografi, care au întors rezultatul, prin golul lui Ovidiu Mateuţ şi un autogol, dintr-un şut al lui Iulian Doroftei, deviat în proprie poartă de un fundaş advers. La 2-1 ne-am crezut poate prea repede învingători, dar RT BAYERN a dat o replică foarte tăioasă. Atacanţii adverşi, mai rapizi şi mai tehnici, au speculat greşelile fundaşilor noştri şi au înscris de trei ori, profitând şi de căderea fizică şi apoi chiar cea morală a geografilor.
Meciul s-a desfăşurat într-o atmosferă de deplină sportivitate.

joi, 22 septembrie 2011

Prima victorie: CPO - Geografii 2-4 (1-2)

Joi, 22 septembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 1, Geografii au reuşit să obţină prima victorie din actuala stagiune în compania unui adversar mai degrabă modest, dar motivat. În ciuda diferenţei de valoare, rezultatul a stat sub semnul întrebării până spre final.
Prezenţă-record, de 11 jucători, pentru geografi, care au evoluat cu: Paul Şofron - Silviu Fonogea, Iulian Doroftei, Paul Picovici, Andrei Mogoşan, Ciprian Moldovan, Marin Ilieş, Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ, Cristian Boţan şi (doar în a doua repriză) Raularian Rusu. Astfel, s-a efectuat un număr mare de schimbări pe parcursul meciului, nu întotdeauna în momentele cele mai oportune.
Partida a debutat cu un asalt al geografilor la poarta adversă, concretizat în cele din urmă printr-un gol înscris de Ovidiu Mateuţ. CPO a dat replica şi a egalat, cu noroc, printr-un şut deviat nefericit de Horea Meleg, care l-a surprins pe Paul Şofron. Până la pauză, geografii au revenit în avantaj prin Cristian Boţan.
În a doua repriză, adversarii au reuşit să mai egaleze odată, profitând de o neatenţie în defensiva noastră. Pe final, însă, geografii s-au impus meritat prin golurile marcate de Marin Ilieş (după o acţiune individuală de toată frumuseţea) şi Cristian Boţan (în urma unei pase a lui Ovidiu Mateuţ).
La obţinerea celor trei puncte şi-a adus contribuţia toată echipa, care merită felicitată, şi sperăm că de acum drumul în clasament va fi mereu unul ascendent.

joi, 15 septembrie 2011

Revenire spectaculoasă, primul punct: ESPANIOL - Geografii 5-5 (4-0)

Joi 15 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au reuşit primul punct din actuala ediţie de campionat, după un meci spectaculos, disputat în compania unei echipe tinere.
Geografii au aliniat o formulă inedită, cu Răzvan Bătinaş - Iulian Doroftei, Raularian Rusu, Titus Man, Paul Picovici, Ciprian Moldovan, Andrei Mogoşan, Ioan Fodorean şi Ovidiu Mateuţ. După aproape doi ani, numărul cadrelor didactice l-a depăşit pe cel al studenţilor!
Meciul a început bine pentru geografi, care au ratat câteva bune ocazii, între care şi o bară, la o execuţie a lui Titus Man. Scorul l-au deschis însă cei de la ESPANIOL, pe la jumătatea primei reprize. Lipsa portarului titular s-a simţit acut în prima repriză, când în poartă s-a făcut cu schimbul. Astfel, pe fondul unor neatenţii în apărare şi a demoralizării, adversarii s-au distanţat repede la 4-0, cu goluri născute parcă din nimic (inclusiv unul direct din corner), acesta fiind şi scorul pauzei.
În a doua repriză însă, geografii au reuşit să se organizeze, să revină spectaculos şi să egaleze, profitând de data aceasta de degringolada din defensiva adversarilor (care au avut şi ei probleme cu postul de portar). Mai greu a fost până la primul gol, marcat de Nelu Fodorean. După aceea, Ovidiu Mateuţ a obţinut un penalty, pe care tot el l-a transformat. Stabilitatea în poartă fiind asigurată de Răzvan Bătinaş (care şi-a intrat în rolul de goalkeeper încă de la sfârşitul primei reprize şi a apărat foarte bine), geografii s-au concentrat pe faza de atac şi au reuşit să egaleze prin golurile lui Andrei Mogoşan (după o acţiune colectivă) şi Nelu Fodorean, eficient în postura de vârf de atac.
La scorul de 4-4, cu mai mult de 10 minute înainte de final, orice era posibil. Adversarii au reuşit să intre în avantaj, 5-4, dar geografii au egalat din nou prin Andrei Mogoşan. În final a fost "care pe care", dar până la urmă a rămas egal, un rezultat mulţumitor având în vedere scorul de la pauză.

joi, 8 septembrie 2011

Deşi ne-am prezentat: Magor SA - Geografii 3-0 (2-0)

Joi, 8 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au jucat al doilea meci al stagiunii împotriva celor de la Magor SA.  Din echipa geografilor au făcut parte: Paul Şofron - Iulian Doroftei, Ciprian Moldovan, Raularian Rusu, Titus Man, Rareş Greţa, Ionuţ Moldovan "Pitbull" şi Răzvan Bătinaş. Cartonaş galben: Ciprian Moldovan (pentru un fault mai dur, dar neintenţionat; altfel, nu au fost probleme de fair-play).
La fel ca şi săptămâna trecută, circumstanţele s-au arătat favorabile, întrucât adversarii au evoluat în şase în prima repriză. În ciuda omului în plus, geografii nu au reuşit nicidecum să marcheze, deşi au avut numeroase oportunităţi de a înscrie, inclusiv în postură de singur cu portarul advers, dar Pitbull (bară), Răzvan Bătinaş şi Rareş Greţa au ratat. Mai mult decât atât, cei de la Magor s-au dovedit foarte rapizi şi combinativi pe contraatac, punând în pericol poarta apărată de Paul Şofron. Pe fondul unor inexactităţi în apărare, pe finalul primei părţi, adversarii au reuşit să înscrie de două ori, spre ruşinea noastră.
La pauză a venit şi cel de-al şaptelea om la Magor şi astfel s-a restabilit egalitatea numerică. Evident însă, nu şi cea valorică. Totuşi, paradoxal, geografii au făcut mai bine faţă şapte contra şapte, şi au continuat să atace, în speranţa unei reveniri pe tabelă. Atacanţii noştri l-au luat însă la ţintă pe portarul advers, iar pe final Iulian Doroftei a avut o nouă situaţie de unu contra unu cu portarul lor, care a reuşit însă să apere. Cei de la Magor au avut la rândul lor mai multe situaţii de a înscrie, şi în cele din urmă au reuşit din nou să o facă, la unul din ultimele atacuri ale partidei.
Am fost învinşi de o echipă superioară, dar, dacă am fi reuşit să profităm în prima parte de omul în plus, alta ar fi fost soarta meciului. Cred că acel om în plus a instaurat de la început o stare de relaxare în sânul jucătorilor, convinşi că vom câştiga uşor meciul. Echipa s-a mobilizat mai bine în a doua repriză, când am jucat la egalitate numerică cu adversarii.

duminică, 4 septembrie 2011

Debut cu stangul: ALEXUS - Geografii 3-1 (2-0)

Noua editie a campionatului "Fair-Play", divizia F, a inceput pentru echipa Geografii joi, 1 septembrie, cand, de la orele 18, au intalnit echipa ALEXUS pe terenul CMC 2. Pentru geografi au evoluat: Marian Georgescu - Paul Sofron, Titus Man, Raularian Rusu, Vasile Darvai, Ciprian Moldovan, Ovidiu Mateut si Ionut Moldovan "Pitbull". Fiind opt, am stat pe margine cate unul, cu schimbul, pana la inceputul reprizei a doua, cand portarul Marian Georgescu n-a mai putut continua (din cauza unei accidentari de la sfarsitul primei reprize), locul sau fiind luat in poarta de titularul obisnuit, Paul Sofron, iar de atunci pana la final am jucat fara schimbari.
Meciul parea usor, adversarii prezentand o echipa mai in varsta si aparent fara abilitati fotbalistice deosebite. In prima repriza, Geografii au dominat teritorial clar, presand constant poarta adversa, dar a lipsit precizia la finalizare. ALEXUS ne-a dat gol in primul minut, cu un sut de la mare distanta, si in ultimul minut al primei reprize, pe un contraatac supranumeric. Cum nu se poate mai rau pentru moralul echipei noastre. De altfel, adversarii au jucat doar pe cartea contraatacului si le-a "iesit" perfect, in conditiile in care Geografii n-au gasit drumul spre poarta. In a doua repriza, cei de la ALEXUS au avut mai multe ocazii, majoritatea tot pe contraatac, dar au finalizat o singura data, cu un lob de la mare distanta peste portarul nostru, Sofron. Geografii au reusit golul de onoare in urma unei actiuni individuale a lui Ionut Moldovan "Pitbull", care a driblat toti fundasii, si apoi portarul advers. Din pacate, ineficacitatea in atac si-a spus si in acest meci cuvantul. Meciul s-a desfasurat intr-un fair-play desavarsit, de care ne-am bucura sa avem parte si in continuare.

Geografii au incheiat pe locul 4 si vor juca in divizia F

Editia 2010-2011 a campionatului de fotbal pe teren sintetic "Fair-Play" din Cluj-Napoca s-a incheiat la inceputul lunii iulie. In divizia H, echipa Geografii a reusit sa termine pe pozitia a 4-a in clasament, la egalitate de puncte si de golaveraj cu echipa de pe locul 3, Rio Rangers, care insa a avut avantajul meciurilor directe (2-1 si 2-2). Linia de clasament a geografilor a fost urmatoarea: 38 de meciuri, 25 de victorii, 3 egaluri si 10 infrangeri, golaveraj 134-82, 78 de puncte. S-au jucat efectiv 34 de partide, 4 meciuri fiind castigate la "masa verde".
Cele mai multe prezente le-au avut urmatorii jucatori: Paul Sofron - 31 de meciuri (din 34), Raularian Rusu 30, Adrian Selever 29, Horea Ionut Meleg 25, Madalin Petcu 21, Ionut Moldovan "Pitbull" si Rares Greta 14, Eusebio Man 13, Razvan Batinas si Vasile Darvai 10, Razvan Mocan "Figo", Mihai Petrut si Robert Szakacs 9.
Golgeteri au fost urmatorii: Horea Ionut Meleg 22 goluri, Adrian Selever 13, Ionut Moldovan "Pitbull" 11, Cristian Botan si Adrian Cristea 9, Madalin Petcu 7. Trebuie remarcat ca jucatorii echipei Geografii au marcat efectiv 113 goluri in cele 34 de meciuri (o medie de aproximativ 3,3 goluri/meci), restul fiind "goluri" la "masa verde" si autogoluri ale adversarilor.
Ca urmare a reorganizarii campionatului "Fair-Play", incepand din sezonul 2011-2012 echipa Geografii va evolua in divizia F (cu doua divizii mai sus), alaturi de o buna parte din echipele care in sezonul 2010-2011 au evoluat in divizia H. Primele trei clasate (AC Milan, Arovit si Rio Rangers) au promovat in divizia D.