"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 15 septembrie 2011

Revenire spectaculoasă, primul punct: ESPANIOL - Geografii 5-5 (4-0)

Joi 15 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au reuşit primul punct din actuala ediţie de campionat, după un meci spectaculos, disputat în compania unei echipe tinere.
Geografii au aliniat o formulă inedită, cu Răzvan Bătinaş - Iulian Doroftei, Raularian Rusu, Titus Man, Paul Picovici, Ciprian Moldovan, Andrei Mogoşan, Ioan Fodorean şi Ovidiu Mateuţ. După aproape doi ani, numărul cadrelor didactice l-a depăşit pe cel al studenţilor!
Meciul a început bine pentru geografi, care au ratat câteva bune ocazii, între care şi o bară, la o execuţie a lui Titus Man. Scorul l-au deschis însă cei de la ESPANIOL, pe la jumătatea primei reprize. Lipsa portarului titular s-a simţit acut în prima repriză, când în poartă s-a făcut cu schimbul. Astfel, pe fondul unor neatenţii în apărare şi a demoralizării, adversarii s-au distanţat repede la 4-0, cu goluri născute parcă din nimic (inclusiv unul direct din corner), acesta fiind şi scorul pauzei.
În a doua repriză însă, geografii au reuşit să se organizeze, să revină spectaculos şi să egaleze, profitând de data aceasta de degringolada din defensiva adversarilor (care au avut şi ei probleme cu postul de portar). Mai greu a fost până la primul gol, marcat de Nelu Fodorean. După aceea, Ovidiu Mateuţ a obţinut un penalty, pe care tot el l-a transformat. Stabilitatea în poartă fiind asigurată de Răzvan Bătinaş (care şi-a intrat în rolul de goalkeeper încă de la sfârşitul primei reprize şi a apărat foarte bine), geografii s-au concentrat pe faza de atac şi au reuşit să egaleze prin golurile lui Andrei Mogoşan (după o acţiune colectivă) şi Nelu Fodorean, eficient în postura de vârf de atac.
La scorul de 4-4, cu mai mult de 10 minute înainte de final, orice era posibil. Adversarii au reuşit să intre în avantaj, 5-4, dar geografii au egalat din nou prin Andrei Mogoşan. În final a fost "care pe care", dar până la urmă a rămas egal, un rezultat mulţumitor având în vedere scorul de la pauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu